A KézenFogva Alapítvány ingyenes mentorképzést indít

A KézenFogva Alapítvány egy nemzetközi program keretében ingyenes mentorképzést indít, amely olyan szenior szakembereknek szól, akik megfelelő szemlélettel rendelkeznek és készek arra, hogy a szociális ellátásban kevesebb tapasztalattal rendelkező munkatársaikat mentorálják, támogassák.

A programban felkészítő képzés és a mentoráláshoz szükséges dokumentáció, segítő anyagok kerültek kidolgozásra. A mellékelt tájékoztatóban bővebb információt található a programról és a képzésről, illetve az azt követő folyamatról is.

A mentorálásra felkészítő képzés időpontjai a következőek: 2017. november 16, 23, 30.

A vizsga a harmadik napon lesz.

A képzés óraszáma: 30 óra.

A képzés akkreditált, pontértéke: 35 kredit.

A képzés a nemzetközi projekt keretében ingyenes.

A tanfolyam után 12 hetes mentorálási folyamat kezdődik (maximum heti 1 órás elfoglaltság), amelyet mindenki a saját szervezeténél valósít meg, a kidolgozott dokumentáció segítségével, egy mentorált és egy nem mentorált munkatárs bevonásával, folyamatos értékelésével.
A mentor, a mentorált és a nem mentorált munkatársnak Európai Gondozási Tanúsítvány vizsgát kell tennie, amelyet egy képzés előz meg.

Az EGT képzés időpontjai: 2017. november 9, 10, 24. Ezen a képzésen nem kötelező részt venni, de ez egy akkreditált képzés, melynek pontértéke: 30 kredit.

A képzés a projektben résztvevők számára ingyenes.

Jelentkezni önéletrajz elküldésével lehetséges, Rozgonyi Zsuzsa programvezetőnél a rozgonyi.zsuzsa@kezenfogva.hu email címen, legkésőbb 2017. október 30-ig.

További tájékoztató