A jelentkezők személyes meghallgatásával folytatódott az újonnan nyíló AOSZ Info-Pont irodák kiválasztása

Újabb 4 vidéki városban kerül kialakításra AOSZ Info-Pont iroda, a már meglévő 10 helyszín mellett. Az ebből a célból kiírt tagszervezeti pályázatra 6 pályázati anyag érkezett, közülük 5 jelentkező vett részt a tegnap tartott személyes meghallgatáson.
A személyes megbeszélesek jó hangulatban zajlottak, ahol a jelentkező tagszervezetek kifejtették terveiket, elképzeléseiket az AOSZ Info-Pont iroda működtetésével kapcsolatban. A beszélgetések során felmerült az új AOSZ Info-Pont irodák aktív részvétele az érdekvédelemben, a hatékony információ áramoltatásban és a stratégiai tervezésben egyaránt.

Az  elmúlt években arra törekedtünk, hogy tagszervezeteinket folyamatosan bevonjuk, fejlesszük, közösséget építsünk velük, hogy együttműködve az autista emberek és családjaik széles körében feltárt hiányokra, szükségletekre reagálva alakítsuk érdekvédelmi tevékenységünket és szolgáltatásainkat. A DATA támogató rendszer fenntartása és az Országos Autizmus Stratégia célkitűzéseinek elérése érdekében a jelenleg működő AOSZ Info-Pont irodák körét a földrajzi lefedettségre törekedve, és a segítő szolgáltatások komplexebbé, intenzívebbé tételével kívánjuk bővíteni.

A kiválasztott együttműködő szervezetekről az AOSZ elnöksége határozat formájában hoz döntést, melyről a jelentkezőket 2021. október 10-ig írásban értesítjük, valamint honlapunkon is közzétesszük a kiválasztásról szóló döntést.