A FODISZ FELHÍVÁSA – fogyatékossággal élő amatőr, vagy hivatásos művészek számára

A FODISZ  (Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége) pályázata olyan 16 éves kort már betöltött, fogyatékkal élő személyek számára nyújt megjelenési lehetőséget, akik a képzőművészet területén alkotnak akár amatőr, akár hivatásos művészként. 

A országos pályázatra beadandó alkotások előzsűrizésen vesznek részt.

Az előzsűrizéshez  2017. április 18-ig kell a pályázóknak adatlappal együtt alkotásaikról fényképet küldeni az iroda@fodisz.hu e-mail címre.

A bármilyen sérültségi területen érintett (látás-, hallás-, mozgássérült, értelmileg vagy tanulásban akadályozott, illetve autista) fogyatékossággal élő művészek alkotásai, a kiírt pályázat keretében Tatán, az Új Kajakház Ökoturisztikai Központban, 2017. május 12-én megnyíló és egy hónapig folyamatosan látogatható I. PARAKÉPZŐMŰVÉSZETI KIÁLLÍTÁS-on jelenhetnek meg.

A beérkezett pályaművek legkiválóbbjai több felajánló szervezet jóvoltából díjazásban részesülnek.

A pályázati felhívásról:

A Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ), Tata Város Önkormányzata, a Humanitas SE és a Collegium Pannonicum Alapítvány, közösen, országos képzőművészeti pályázatot ír ki, úttörő jelleggel, hagyományteremtő szándékkal I. PARAKÉPZŐMŰVÉSZETI KIÁLLÍTÁS – Szabó Szonja emlékére címmel. (A pályázat kezelője a FODISZ.)

A 2016-ban, 38 évesen elhunyt súlyosan mozgássérült tatai képzőművész saját stílust teremtve alkotott. Tagja volt a Szájjal és Lábbal Festők Nemzetközi Szervezetének. Gyermekként több hazai és nemzetközi díjat nyert. 2013-ban Komárom-Esztergom Megye Príma Díjasa lett. Alapítója és aktív játékosa volt a Tatabányai Humanitás SE Boccia Szakosztályának. Több dobogós helyezése mellett 2011-ben Magyar Bajnok volt.  A szervezők a névnapjához közeli rendezvénnyel kívánnak emléket állítani Szonja mindannyiunk számára példaértékű életének.

A kiállítás célja: megmutatni a fogyatékkal élők körében rejtőzködő tehetségeket, elismerést adni nekik és példát, értékeket felmutatni az ép társadalom számára.

Az országos pályázatra beadandó alkotások előzsűrizésen vesznek részt. Az előzsűrizéshez 2017. április 18-ig kell a pályázóknak adatlappal együtt alkotás(aik)ról fényképet küldeni az iroda@fodisz.hu e-mail címre. A zsűri a beérkezett fotók alapján 2017. április 21-ig hozza meg döntését és értesíti az alkotókat, hogy mely képek, alkotások kapnak meghívást a kiállításra.

További részletek a „Pályázati kiírás”, valamint a „Pályázati Adatlap” dokumentumokban találhatók. A felhívás és a pályázati dokumentumok az alábbi LINKEN is elérhetők.