A 2023. évi Odaadó díj közönségdíjasa Szántó Tamás – A Civilút Alapítvány átadta az Odaadó díjakat

Szántó Tamás

Ünnepi gálán adták át a Civilút Alapítvány Odaadó díjait. Idén először lehetőség nyílt a közönségszavazásra, ahol a legtöbb szavazatot az Autisták Országos Szövetsége jelöltje, Szántó Tamás kapta.

Szántó Tamás a békéscsabai AUT-PONT Alapítvány elnökeként és érintett szülőként közel 25 éve dolgozik azért, hogy az autista emberek is méltó életet élhessenek.

Munkásságával példaképként áll a hazai autizmus közösség előtt, ahogy ez a jelölő szervezet, az AOSZ elnöke méltató beszédéből is kiderült, aki számtalan szervezet és szülőközösség köszönetét és gratulációját tolmácsolta a gálán mondott beszédében, ami ITT olvasható.

A Civilút Alapítvány idén is Odaadó díjjal ismerte el azok munkáját, akik a fogyatékossággal élő és idős emberekért, valamint  a családokért dolgoznak, munkájuk kiemelkedő, hozzájárulnak az érintettek életminőségének javításához.

A díjazottak az elismerő oklevél mellett egy üvegből készült világítótornyot vehettek át, amely Kutassy László üvegművész alkotása.

Az Autistic Art Alapítvány autista lakóotthonokat támogat. Ajánlásukra négy lakóotthont fenntartó szervezeti vezető elismerő oklevelet kapott:

  • Hamvas Éva, Élet-esély Autistákat Segítő Egyesület
  • Nádorné Vörös Ibolya, ESŐEMBERKE ALAPÍTVÁNY a Vas Megyei Autistákért
  • Schenk Lászlóné, Esőemberekért Egyesület
  • Jádi Krisztina, Patrónus Ház

Az AOSZ elnöksége és munkatársai nevében szívből gratulálunk az Odaadó díjhoz Szántó Tamásnak! Továbbá gratulálunk az elismerő oklevélhez Hamvas Évának, Nádorné Vörös Ibolyának, Schenk Lászlónénak és Jádi Krisztinának, köszönjük munkájukat!