2020 december 7-8-án tájékoztató napot tartottak az Autisták Országos Szövetségének felkérésére az Autizmus Alapítvány szakemberei.

2020 december 7-8-án tájékoztató napot tartottak az Autisták Országos Szövetségének felkérésére az Autizmus Alapítvány szakemberei.

Az állami szociális szolgáltatásokban számos autista társunk él diagnózissal, vagy anélkül az autizmusának sajátosságait figyelembe vevő támogatások nélkül.

Az Autisták Országos Szövetsége, szakmai stratégiai partnerei és a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság elkötelezett az általa nyújtott szolgáltatások autizmus szempontú fejlesztése mellett. Az életminőség javításának érdekében célul tűztük ki, hogy az állami bentlakásos szociális szolgáltatásokban a fenntartó felmérést végezzen az autizmus gyanújának kiszűrésére. A szűrés fontos információt adhat a szolgáltatások további fejlesztéseinek tervezéséhez.

Az autizmus gyanújának tisztázása érdekében alkalmazott módszertan megismeréséhez és alkalmazásához az Autisták Országos Szövetségének felkérésére az Autizmus Alapítvány szakemberei 2020. december 8-9-én online tájékoztató, felkészítő alkalmat tartottak a szociális gondoskodásban részt vevő szakemberek számára.

A tájékoztató napon közel 150-en vettek részt, a visszajelzések rendkívül pozitívak voltak. Az együttműködést 2021-ben tovább folytatjuk.