Az Európai Unió 2007-et az Egyenlő esélyek mindenki számára európai évének nyilvánította.

Május közepén, Gyöngyösön, az Autista Segítő Központban Ébner Gyula tájékoztatott a Boróka majorság és a lakóotthon jelenlegi helyzetéről. A ferences rend kivonul a lakóotthon és a majorság fenntartásából. A rendházban működő Autista Segítő Központ (gyermekotthon, iskola, krízis otthon) fenntartásához továbbra is hozzájárul. Az egyház helyére az Ébner házaspár nevével fémjelzett Napsugár ’67 Alapítvány lépett.

Május 25. az Autisták Érdekvédelmi Egyesületének közgyűlési határozata alapján a szervezet új, szövetségi formában működik tovább Autisták és Autisztikusok Országos Szövetsége (AOSZ) néven. A szövetség az Autisták Érdekvédelmi Egyesületének (AÉE) jogutódja.

Az Országgyűlés a 2007. június 25-i ülésnapján elfogadta, majd 2007. július 6-án kihirdetette a 2007. évi XCII. számú, a Fogyatékossággal élő személyek jogairól szóló egyezmény és az ahhoz kapcsolódó Fakultatív Jegyzőkönyv kihirdetéséről szóló törvényt

Szeptember 1-jétől Kocsis Alajost, az Autisták és Autisztikusok Országos Szövetségének (AOSZ) ügyvezető titkárát Petri Gábor váltja: ő az AOSZ megbízott ügyvezető titkára.

Októberben az Autism-Europe titkárának választják Szilvásy Zsuzsannát, az AOSZ alelnökét.

November 6-án átadták Békéscsabán, Aut-Köz-Pont Fogyatékosok Nappali Intézményét, melyet az AUT-PONT Autista Gyermekekért és Fiatalokért Alapítvány működtet.

December 11-én a parlament 330 igen szavazattal, 11 ellenében, 0 tartózkodással megszavazta az Autisták és Autisztikusok Országos Szövetsége (AOSZ) 2008. évi „nevesített” költségvetési támogatásáról szóló indítványt: az AOSZ 2008-tól nevesítve 30 millió Ft támogatást kap az állami költségvetésből.

December 18-án, az ENSZ 62/139-es határozata jelölte ki április 2-át az Autizmus Világnapjának azzal a céllal, hogy felhívja a világ figyelmét az autizmusra, az autizmus spektrum zavarra amely tízmilliókat érint a földön. Az Autizmus Világnapja ENSZ határozat kéri a tagállamokat, hogy tegyenek lépéseket annak érdekében, hogy az autizmust minél szélesebb körben megismerjék a társadalmaikban.