A közvetlenül érintett célcsoport: autista személyek és családjaik érdekeinek védelmére, életminőségük javítására létrejött civil szervezetek, melyek pályáztatás útján kiválasztva az AOSZ országos érdekvédelmi hálózatának regionális bázisaként fognak működni.

A szervezetek jellemzően szülőszervezetek, szervezetük tagjainak száma kb. 5-20 fő. Az AOSZ-nak 60 civil szervezeti tagja van jelenleg. Munkájukat a saját működési területükön önállóan végzik. Az AOSZ-nak a szükségletek és igények becsatornázása, a szülősegítő szolgáltatások kiterjesztéséhez szüksége van a tagszervezeteire. A tagszervezetek működését az AOSZ háttéranyagokkal, jogi segítségnyújtással, szülősegítő szolgáltatások az ő működési területükre történő kiterjesztésével, a fejlődésüket segítő képzéssel, a helyi kapcsolatépítésben történő közreműködéssel hatékonyabbá teheti. A kölcsönös előnyökön alapuló együttműködés minőségi javulást eredményez a célcsoport képviseletében, további szervezetek tevékenységének fejlődését elősegíti, felgyorsítja.

 

A közvetett célcsoport: az autizmussal élő személyek és családjaik. Az autizmus előfordulási aránya a lakosság számához viszonyítva 1%. Ma már mindenki ismerhet legalább 1 autizmussal élő gyermeket, vagy felnőttet.