Projekt kódszáma: EFOP-1.1.5 17-2017-00007

Projekt címe: DATA: Digitális autonómia-támogatás az autizmus spektrumon

 

 

 

Nem várt nagyszámú érdeklődés mutatkozott a rendezvényünkre. A technikai feltételek 250 fő részvételét teszik lehetővé a konferencia szobában.
Amennyiben Ön nem tud bekapcsolódni a kerekasztal beszélgetésbe, úgy azt egy későbbi időpontban utólag megnézheti.

Ha Ön regisztrált a rendezvényünkre, akkor a következő napokban tájékoztató e- mailt küldünk erről Önnek.

Ha nem tudja feltenni kérdéseit, vagy megosztani velünk a javaslatait, észrevételeit, akkor kérjük írja meg azt a datainfo@esoember.hu címre.

A hozzánk érkező megkeresésekre adott válaszokat ugyanezen a weboldalon közzétesszük a következő napokban.
A fentiekkel kapcsolatban a www.aosz.hu hírek között is tájékoztatást fogunk nyújtani.

 

Ajánló az Autisták Országos Szövetségének elnökétől:

 

2018 januárjában elkezdődött valami, amiről ma már elmondhatjuk, hogy nemzetközileg is egyedülálló, hazai innováció, melyet az Autisták Országos Szövetsége, az MTA ELTE Autizmus Szakmódszertani Kutatócsoportja, a DELTA Systems Kft-vel és a BIGFISH Internet-technológiai Kft-vel közösen fejlesztett az elmúlt 3 évben. A fejlesztés sikeréhez a legalább 100 fős szakmai stábon túl közel 500 autizmusban érintett személy, családtag és szakember járult hozzá tesztelőként.

Ma már mindenki számára ingyenesen elérhető a Play Áruházban, vagy az AppStore-ban a DATA applikáció, mely komplex és hatékony módon ötvözi a már jól ismert vizuális megértésre építő támogató információkat autista társaink számára. A DATA applikációba, egy webes felület segítségével, az adott személy számára készített tartalmakat lehet szinkronizálni, ezért minden autista társunk ugyanabban az applikációban találhatja meg az Ő számára készített segítő-támogató tartalmakat.

Eljött az idő, hogy immáron széles társadalmi körben is bemutassuk az okos eszközökön futó DATA alkalmazást és támogatást tervező felületet. A korszerű, innovatív applikáció a jövőben nagymértékben elősegítheti a szolgáltatásokhoz, közszolgáltatásokhoz való hozzáférést is, mert az minden együttműködő fél számára jól értelmezhető formája az autista személyekkel való együttműködésnek.

Bármely részén van is az országnak, arra kérem, tartson velünk 2021. május 21-én 15.00 órától online eseményünkön, melyet Önnek állítottunk össze! Kérjük, ismerje meg, hogy hogyan tud egyszerre mindenkinek segíteni a DATA támogató rendszer!

Segítsen, hogy használhassuk!

Kővári Edit
elnök

 

“Egy lépéssel közelebb!” – Kinek és hogyan segít a DATA applikáció a mindennapokban? Bemutatkozik a DATA szoftverrendszer

Zárórendezvény

AJÁNLÓ

PROGRAM

 

Online konferenciánkra itt regisztráljon, hogy tájékoztatni tudjuk az eseményen való részvétel részleteiről.

Facebook esemény a rendezvényről: https://fb.me/e/MYn9B71U

Weboldalunk a projektről: http://data.aosz.hu/

YouTube csatornánk: https://www.youtube.com/user/autistak

Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/minden100

 

Készült az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával, a Magyar Kormány megbízásából.
A támogatás teljes összege: 450,78 millió forint
Köszönjük a Magyar Állam és az Európai Unió támogatását.