Kedves Látogatónk!

Ezt az aloldalt azzal a céllal hoztuk létre, hogy a 2013 májusában megválasztott AOSZ-elnöksége által előkészített új szervezeti stratégiát bemutassuk.

 

A jelenlegi elnökség megválasztásának egyik legfontosabb üzenete az volt, hogy a tagság változást akar, méghozzá abban, hogy az AOSZ minden tag érdekét képviselje, ne csak azokét, akik hallatnak magukról, akik előtérben vannak, hanem azokét is, akik erre nem képesek.

 

Mindenki tudja: vannak az országban olyan családok, olyan érintettek és autizmussal élő társaink, akik helyzete kilátástalan, akik nem tudnak saját sorsukért tenni.

Az új stratégia arra keresi a megoldást, hogy ne csak egy szűk réteg érezze a „törődést” és a munkát, hanem mindenki – Budapest és vidék, tagszervezet és egyéni tag, kisgyermekes és nagy gyermekes családok, érintett társaink is egyformán.

 

Miért van még szükség az AOSZ jelenlegi működésének megújítására?

  • Azért mert erős érdekképviselet csak akkor lehetséges, ha minél több autizmussal élő válik az AOSZ tagjává, ha minél több autizmussal élőről van az AOSZ-nak tudomása.
  • Azért mert az országban minél több városban szükséges elérhetővé tenni az autizmussal élők számára nélkülözhetetlen szolgáltatásokat.
  • Azért mert az autizmussal kapcsolatos legmodernebb tudományos- és kutatási eredményeket, módszereket a lehető legszélesebb körben kell megismertetni az érintett családokkal.
  • Azért mert a szemléletformálás létfontosságú abban, hogy leküzdjük a társadalomban élő előítéleteket az autista szeretetteinkkel szemben, és ehhez szükséges, hogy minél több településen, városban halljanak az AOSZ-ról, annak tevékenységéről.
  • Azért mert a jelenlegi becslések szerint minden 100. ember érintett autizmusban ma Magyarországon. Ehhez képest az egészségügyi-, oktatási- és más közellátási rendszerben az autizmus-barát megoldások és szemlélet még mindig nem megfelelő, ezen változtatni kell.
  • Azért mert a jövő generációjáért is nekünk kell tenni, még hozzá minél előbb.
  • Azért mert, ha összefogunk sokkal erősebbek vagyunk, mintha mindenki külön vívja meg a csatáját.

 

Az AOSZ jövőben megvalósuló, újfajta működésének részleteit, feltételeit ezen az oldalon keresztül fogjuk megismertetni– annak egyes fejezeteit egymás után, sorban mutatjuk be.

Lehetőség van arra is, hogy az országban több (jelenleg még 9) helyszínen személyesen vitassuk meg az elképzeléseinket, szempontjainkat a stratégia véglegesítése előtt. A következő rendezvényeken nagy szeretettel várjuk Önöket! 

A dokumentum véglegesítéséhez az AOSZ elnökségének szükséges tudnia minél több egyéni- és szervezeti tagjának véleményét, visszajelzését arról, hogy milyen jövője legyen az AOSZ-nak. Ez közös felelősségünk és a jövőben közös gondolkodást, közös munkát is igényel.

Üdvözlettel:
az AOSZ csapata

Mondja el véleményét!