Felhívás vezető tisztségviselők jelölésére!

Az Autisták Országos Szövetsége (AOSZ) 2019. január 23-án jelölést indít egy Alelnöki tisztség és egy Elnökségi tag tisztség megbízási időtartamának lejárta miatt.

 

A jelölés

A jelölés időszaka:
2019. január 23 – 2019. február 7. 24.00 óráig (beérkezési határidő)

Ezen időszakban a Szövetség rendes tagjainak jelölését postán várja a Jelölőbizottság az alábbi címre:

Autizmus a Családban Debrecen Egyesület
4031 Debrecen, Kishegyesi utca 38. X/78.

Jelöltállítás érvényesen csak a jelölésre történő felhívással egyidejűleg közzétett Ajánlóív, Tisztségelfogadó jelölti és adatvédelmi nyilatkozat és Szervezeti és adatvédelmi nyilatkozat kitöltésével és a Jelölőbizottsághoz történő visszajuttatásával történhet.

Az Ajánlóíven a jelölő tagszervezetnek egyértelműen fel kell tüntetnie az általa jelölt személy nevét, szövetségi tagszervezetük nevének, címének feltüntetésével, és azt, hogy mely tisztségre jelöli adott tagot, személyt. Egy tag csak egy tisztségre jelölhető, többes jelölés nem lehetséges.

Kérjük a jelölő szervezeteket, értesítsék jelöltjüket a jelölésről, hogy a Tisztségelfogadó jelölti és adatvédelmi nyilatkozatot és a Szervezeti és adatvédelmi nyilatkozatot vissza tudják küldeni a fenti postacímre.

A tisztségviselői jelöltséghez szükséges, hogy legalább két Szövetségi tag a meghatározott tisztségre jelölje az adott személyt, és hogy az a jelöltséget elfogadja.

Kérjük a tagszervezeteket, hogy olvassák el a Választási Szabályzatot, mely pontosan rendelkezik a jelölés és a választás menetéről.

 

A Jelölőbizottság

A Jelölőbizottság tagjainak az Elnökség a Szivárvány Autizmus Közhasznú Egyesület, a Más Fogyatékos Gyermekekért Alapítvány és az Autizmus a Családban Debrecen Egyesület szervezetek által delegált személyeket választotta.

A beérkezett jelöléseket a Jelölőbizottság értékeli, összesíti, majd érvényességi és összeférhetetlenségi szempontokat vizsgálva elkészíti a jelöltek listáját (Jelölő ív). Az AOSZ – egyenlő feltételek biztosítása mellett – a jelöltek bemutatkozására a hírlevélben és az AOSZ honlapján lehetőséget biztosít.

 

Az Elnökség

A hatályos Alapszabály értelmében:

4.2. Az Elnökség tagjait a Közgyűlés 4 évre választja a tagok sorából. A vezető tisztségviselőnek választott tag köteles kijelölni azt a természetes személyt, aki a vezető tisztségviselői feladatokat nevében ellátja.
A vezető tisztségviselőkre vonatkozó szabályokat ebben az esetben a kijelölt személyre is alkalmazni kell.
4.9. Vezető tisztségviselő – az Elnökre vonatkozó kivételtől eltekintve (X.4.3.)- az a nagykorú személy lehet, akinek cselekvőképességét a tevékenysége ellátásához szükséges körben nem korlátozták.
4.11. A vezető tisztségviselő, illetve az ennek jelölt személy köteles valamennyi érintett közhasznú szervezetet előzetesen tájékoztatni arról, hogy ilyen tisztséget egyidejűleg más közhasznú szervezetnél is betölt.

(Az AOSZ hatályos Alapszabályának 4. pontja rendelkezik a Szövetség Elnökségéről.)

 

Közgyűlés, választás

A választó közgyűlés időpontja 2019. február 23. 10.00 óra,
a megismételt közgyűlés 2019. február 23. 11.00 óra
(a helyszínt a később kiküldésre kerülő közgyűlési meghívó fogja tartalmazni)

A választás lebonyolítására az AOSZ hatályos Alapszabálya, SZMSZ-e, Választási Szabályzata és a Civil tv. és a Polgári Törvénykönyv alapján kerül sor.

Az Alapszabály, az SZMSZ és a Választási Szabályzat elérhető az AOSZ honlapján: http://aosz.hu/rolunk/alapdokumentumok/

Felmerülő kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal a +36 1 354 1073-as telefonszámon, vagy az tagszervezetek@esoember.hu e-mail címen.

A felhívás letölthető pdf formátumban elérhető IDE kattintva.

 

Budapest, 2019. január 23.

Kővári Edit
elnök

az Autisták Országos Szövetségének elnöksége és a Jelölőbizottság nevében

 

A Jelölő ív és a Jelöltek bemutatkozása 2019. február 16-tól lesz megtalálható a közgyűlés aloldalán.