Szavazz ránk és oszd meg ismerőseiddel, hogy intézményünk bekerüljön az AUTIZMUSBARÁT ISKOLÁK közé! Kattints a linkre és a megosztás gombra! Minden szavazat számít! Határidő: március 31! Köszönjük!

 

Szeged és Térsége Bárczi Gusztáv EGYMI

6723 Szeged, Sólyom u.4.

Az intézmény rövid bemutatkozása:

Intézményünkben 3 speciális autista csoport működik, 24 fővel, integráltan az értelmileg és tanulásban akadályozott osztályokban pedig 12 fő tanul. A fejlesztő iskolai tagozaton egy autista csoport, 8 fővel. Utazó gyógypedagógiai szolgálat keretében 12 főt látunk el. Évente családi napot, közös kirándulásokat szervezünk. A csoportokat vezető gyógypedagógusok autizmus specifikus tanfolyammal rendelkeznek, egy pedagógus autizmus specifikus szakirányon tanul.

Szülői ajánlás:

“Ákos nevű gyermekem 9 éve jár ebbe az intézménybe, már óvodás kora óta. Ő nem beszélő, kevésbé jól funkcionáló autista fiú. Számunkra nagyon fontos, hogy a speciálisan képzett pedagógusok személyre szabottan, minden gyermek sajátos igényének megfelelően oktatják a gyerekeket. Ákos más intézményben elkallódott volna, bezárkózna, agresszív lenne. Mindég megfelelő képzést, ellátást kaptunk gyermekünknek. Változatos, sok programot szerveznek a tanulóknak. Szeretnénk, ha még több lehetőségük lenne.”

 

 

 

Ha szeretne erre az intézményre szavazni, kérem az alábbi gombra kattintson!