Elindult a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. MONTÁZS – A fogyatékos személyek számára nyújtott szakmai és közszolgáltatások hozzáférhetőségének kialakítása, fejlesztése című projektje.

Autizmus világnapi rendezvények sorát az Autisták Országos Szövetségének rendezvénye nyitotta. Ezerarcú autizmus “Az autonómia és az önrendelkezés felé” címmel Komka Péter, az MTI/MTVA többszörös különdíjas fotóriporterének kiállítását sajtótájékoztató keretében 2017. március 31-én  az Alapvető Jogok Biztosa Hivatalának Korczak termében nyitotta meg Kővári Edit, az AOSZ elnöke, Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkár, valamint Borza Beáta, az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala Esélyegyenlőségi- és Gyermekjogi Főosztályának vezetője. A kiállítás április 10-éig volt megtekinthető.

Májusban az AOSZ közgyűlése újraválasztja elnöknek Kővári Editet, és szinte ezzel egyidőben a Fogyatékos Emberek Szervezeteinek Tanácsa küldöttközgyűlése is őt választja elnökké.