Február 17-én a kormány elfogadta az Országos Autizmus Stratégiából készült kormányhatározatot, melynek száma: 1038/2010 (II. 18.)

Május 12. Precedens értékű pert nyert a Kézenfogva Alapítvány – az Autisták Országos Szövetségével és a Szimbiózis Alapítvánnyal működtetett Ne Hagyd Magad! Antidiszkriminációs program keretében. Egyértelmű döntés született a fogyatékos emberek foglalkoztatását régóta bizonytalanná tévő kérdésében! A Kézenfogva Alapítvány közérdekű igényérvényesítés keretében jogorvoslatért fordult a Fővárosi Bírósághoz. A Bíróság ítéletében állást foglalt arra vonatkozólag, hogy a cselekvőképességet kizáró gondnokság alatt álló személyek gondnokuk közreműködésével munkaviszonyt létesíthetnek.

Szeptemberben elkezdte működését a Mentorszülő program. A Szív és Kéz Alapítvány az Eső-Ernyő Hálózat Dél-Dunántúli központja a Norvég Civil Támogatási Alap forrásaiból önkéntes mentorszülő hálózat alapjait rakta le az AOSZ segítségével.

Szeptember 8. Elindult az AOSZ “Lehet-e autista a padtársam? – szemléletformáló osztályfőnöki óra” nevű programsorozata, egy sajtótájékoztatóval egybekötött bemutató órával, melyet Szilvásy Zsuzsanna, az AOSZ elnöke és Kulka János, az AOSZ nagykövete tartott középiskolás diákok részére Budapesten a Lónyai Utcai Református Gimnáziumban.

November 5–6. az AOSZ Autizmus és szexualitás címmel szülőtréninget tartott Budapesten, amelynek trénerei: Farkas Edit és Prekop Csilla gyógypedagógusok.