Januártól az Autisták és Autisztikusok Országos Szövetsége, mint országos ernyőszervezet, nevesített költségvetési támogatást kap a többi országos ernyőszervezethez hasonlóan.

Január 19-én az Autisták és Autisztikusok Országos Szövetsége, (AOSZ) közgyűlése alapszabályt módosított, melyben a javasolt Autisták Országos Szövetsége (AOSZ) névváltoztatást jóváhagyta. A névváltoztatást és a szervezeti átalakulást kísérő folyamat további lépéseként megújult az Autisták Országos Szövetségének arculata is. A tervezéssel Albert Ádám képzőművész, egyetemi oktatót bízta meg a szövetség. Az arculatváltás elemei közül legfontosabb az új logó, amely megtartja az autizmus területének nemzetközileg elfogadott szimbólumát, a puzzle-formát.

  

Március 1-jével kezdődően az AOSZ az ország bármely pontjáról helyi tarifával hívható Információs Centrum nevű szolgáltatást indított, ahol általános elhelyezési, jogosultsági, ellátási információkkal tud segíteni.

Ebben az évben ünneplik először április 2-án az Autizmus Világnapját. 2007. december 18-án, az ENSZ 62/139-es határozata jelölte ki április 2-át az Autizmus Világnapjának azzal a céllal, hogy felhívja a világ figyelmét az autizmusra, az autizmus spektrum zavarra amely tízmilliókat érint a földön. Az Autizmus Világnapja ENSZ határozat kéri a tagállamokat, hogy tegyenek lépéseket annak érdekében, hogy az autizmust minél szélesebb körben megismerjék a társadalmaikban.

Május 28-án tartotta az Autisták Országos Szövetsége (AOSZ) 2008-as országjáró road showjának zárását Budapesten.

Június 26. Fogadj be! címmel a Műcsarnokban autista fiatalokat ellátó lakóotthonokat és pályakezdő képzőművészeket támogató programot indított a Concorde Csoport és a Mosoly Otthon Alapítvány. A program középpontjában egy  a Műcsarnokban rendezett aukció áll.

Augusztus 7. Az Autisták Országos Szövetsége (AOSZ) nyilvánosságra hozza a 2008 – 2013. időszakra szóló Országos Autizmus Stratégiát.

Szeptemberben az AOSZ országos kutatást indít az autizmus spektrum zavarral élők és családjaik helyzetének felmérése érdekében.

Október 4-én volt az Európai Autizmus Napja. A Budapesten megtartott konferencián, amelyen az Autisták Országos Szövetsége (AOSZ) a 20. születésnapját ünnepelte, több mint 250 vendég (szülők, autista emberek, szervezetek vezetői, szakemberek, szakpolitikusok) vett részt. A konferencia egyben az Autism-Europe európai ernyőszervezet (Brüsszel) Európai Autizmus Napja is volt, közel 90 külföldi vendég részvételével.

Október 20-ától elindult az első olyan telefonos krízisvonal az AURA Autistákat Támogató Közhasznú Egyesület új szolgáltatása, amelyet kifejezetten autizmussal érintett emberek családtagjai hívhatnak, krízisintervenciós tanácsadás céljából.