Május 25-én az Autisták Érdekvédelmi Egyesületének közgyűlési határozata alapján a szervezet új, szövetségi formában működik tovább, Autisták és Autisztikusok Országos Szövetsége (AOSZ) néven. A szövetség az Autisták Érdekvédelmi Egyesületének (AÉE) jogutódja.

Szeptembertől Kocsis Alajost, az Autisták és Autisztikusok Országos Szövetségének (AOSZ) ügyvezető titkárát Petri Gábor váltja: ő az AOSZ megbízott ügyvezető titkára.

December 11-én a parlament 330 igen szavazattal, 11 ellenében, 0 tartózkodással megszavazta az Autisták és Autisztikusok Országos Szövetsége (AOSZ) 2008. évi „nevesített” költségvetési támogatásáról szóló indítványt: az AOSZ 2008-tól nevesítve 30 millió Ft támogatást kap az állami költségvetésből.

Októberben az Autism-Europe titkárának választják Szilvásy Zsuzsannát, az AOSZ alelnökét.

December 18-án, az ENSZ 62/139-es határozata (Az ENSZ határozat teljes, magyarra fordított szövege) jelölte ki április 2-át az Autizmus Világnapjának azzal a céllal, hogy felhívja a világ figyelmét az autizmusra, az autizmus spektrum zavarra amely tízmilliókat érint a földön. Az Autizmus Világnapja ENSZ határozat kéri a tagállamokat, hogy tegyenek lépéseket annak érdekében, hogy az autizmust minél szélesebb körben megismerjék a társadalmaikban.

Az Országgyűlés a 2007. június 25-i ülésnapján elfogadta, majd 2007. július 6-án kihirdetette a 2007. évi XCII. számú, a Fogyatékossággal élő személyek jogairól szóló egyezmény és az ahhoz kapcsolódó Fakultatív Jegyzőkönyv kihirdetéséről szóló törvényt.

Gyöngyösön, az Autista Segítő Központban Ébner Gyula május közepén tájékoztatást adott a Boróka majorság és a lakóotthon jelenlegi helyzetéről. A ferences rend kivonul a lakóotthon és a majorság fenntartásából. A rendházban működő Autista Segítő Központ (gyermekotthon, iskola, krízis otthon) fenntartásához továbbra is hozzájárul. Az egyház helyére az Ébner házaspár nevével fémjelzett Napsugár ’67 Alapítvány lépett.

November 6-án átadták Békéscsabán, az AUT-KÖZ-PONT Fogyatékosok Nappali Intézményét, melyet az AUT-PONT Autista Gyermekekért és Fiatalokért Alapítvány működtet.

Az Európai Unió 2007-et az „Egyenlő esélyek mindenki számára” európai évének nyilvánította.