Az év elején a Szociális és Családügyi Minisztérium Rehabilitációs és Fogyatékosügyi Főosztálya felkérte az Autisták Érdekvédelmi Egyesületét egy, az autizmus hazai helyzetét bemutató átfogó tanulmány elkészítésére. A tanulmányt Ébner Gyula, Kanyik Csaba, László Zsuzsanna, dr. Szilágyiné dr. Erdős Erika és dr. Vikár András készítette. A tanulmány rövidített változata itt érhető el, “Az autizmusról és az autizmus ellátásának jelenlegi helyzetéről hazánkban” címmel.

Szeptember 13-án Budapesten, az Uránia Nemzeti Filmszínházban szervezik meg az I. Autizmus Napot. A találkozó alkalmával bemutatták az 1995-ben Bánki Róza rendezésében elkészült Nappali álmodozók c. dokumentumfilm könyv változatát is, amelynek elkészítésében Borzák Tibor is segítséget közreműködött. Az eseményről a média is beszámolt, a tudósítás itt található.


Emellett levetítették a Mami, Blue című magyar filmet is, ami egy ép és egy autista gyermeket nevelő egyedülálló édesanya történetét mutatja be. A film itt érhető el, készítésében Ébner Gyula is részt vett.

Ugyanebben az évben az Autista Segítő Központ (ASK) tevékenysége Gyöngyösön iskola működésével bővült.

A március 20-23-án Madridban tartott Európai Fogyatékosügyi Kongresszuson elfogadták a Madridi Nyilatkozatot azzal a céllal, hogy felhívják a nyilvánosság figyelmét az Európában élő 50 millió fogyatékos embert is megillető állampolgári, szociális, gazdasági és kulturális jogokra. A kongresszus a 2003. évet az európai fogyatékos emberek évének nyilvánította.