Ez év január 1-jén lép életbe az esélyegyenlőségi törvény, ami előírja az Országos, valamint a Fővárosi Fogyatékosügyi Tanács megalakítását. A két szervezet fő feladata az Országos Fogyatékosügyi Program megalkotása. Az Országos Fogyatékosügyi Tanács munkájában az Autisták Érdekvédelmi Egyesületének képviselői részt vesznek.

  

Januártól az Esőember folyóirat új felelős szerkesztője Ferenczy Ágnes lett. Ezzel egy időben új ismeretterjesztő kiadvány jelenik meg: az Uray Ágnes által szerkesztett AUTI-lap az Autizmus Információ Alapítvány kiadásában.

Augusztusban megalakul az Autisták Érdekvédelmi Egyesületének Szakmai Munkacsoportja László Zsuzsanna gyógypedagógus, oktatási szakértő vezetésével, tagjai: Bedő Ilona pszichológus, dr. Gallai Mária gyermekorvos, Kanyik Csaba szociálpolitikus, dr. Vikár András gyermekpszichiáter.

Szeptemberben az Autisták Érdekvédelmi Egyesületének vezetősége 13 pontos javaslatot tesz közzé az autisták átfogó ellátórendszerének kialakítására. Megjelent az Esőember 1999. III. évfolyam, szeptemberi számában.