Az év folyamán több kísérlet is született arra, hogy az autizmust és az autista embereket megismerhesse a többségi társadalom.

1995-ben dokumentumfilm készül Bánki Róza rendezésében “Nappali álmodozók” – Film az autizmusról címmel. A másfél órás film bemutatja az autista emberek ellátásának hazai helyzetét, egyaránt szól autizmusban érintettekhez és a többségi társadalomhoz. A filmben szakemberek és szülők beszélnek az autizmusról és a terápiás lehetőségekről. Elkészítését az Autisták Érdekvédelmi Egyesülete, valamint az MTV és a Duna TV támogatta.
A dokumentumfilmet 2002-ben Nappali álmodozók címen könyv formátumban is kiadták.

 

 

Emellett fontos mérföldkő. hogy 1995–96 telén megjelenik az Esőember című folyóirat első száma, az Autisták Érdekvédelmi Egyesületének információs és ismeretterjesztő kiadványa Uray Ágnes, autista gyermeket nevelő szülő, az AÉE vezetőségi tagjának szerkesztésében, amely újság a mai napig működik.

 

 

Az egy évvel korábban, az ausztráliai tanulmányút alkalmával megszerzett gyakorlati tapasztalatok honosításával László Zsuzsanna szervezésében és vezetésével elindult a magyarországi utazótanári szolgálat. Ez, kisebb szünetekkel, 2000-ig tartott.