AOSZ tagszervezet neve:   Zalai Autistákat Segítő Egyesület Zalai ASE felirat
Címe:   8900 Zalaegerszeg, Baráth Ferenc u. 6/a
Telefonszám:   06 70 417 5661
E-mail cím:   autizalaegerszeg@gmail.com
Elnök neve:   Dömötör Éva
Honlap linkje:   
Alapszabály linkje:   
Facebook oldal linkje:   https://www.facebook.com/autizalaegerszeg/?ref=aymt_homepage_panel
Tagdíj összege:   1500,- Ft/negyedév

 

Rövid bemutatkozás:

Az egyesületünk 2015 novemberében alakult szülői összefogás eredményeképpen. Havi rendszerességgel tartott szülőcsoportos foglalkozásokon fogalmazódott meg az érintett szülőkben, hogy a hatékonyabb érdekérvényesítés miatt létre kell hoznunk egy civil szervezetet. A szervezet tagjai érintett szülők, akik az egyesület alapító tagjai, jelenleg 15 fő.

Legfőbb célunk az autizmusban érintett családok segítése már a kezdetektől, szülőcsoport, érdekérvényesítés (oktatás,egészségügy szociális ellátórenszer, munkaerőpiac), jogi tanácsadás, képzések szervezése, mentorszülői segítségnyújtás. Továbbá mind között a legfontosabb az érintett családokat összefogni és egységben tartani.

Friss egyesület lévén egyenlőre sok projektre még nem volt módunk, de nagy sikere van a havi rendszerességgel működő szülőcsoportunknak, családi rendezvényeink, kirándulások és szorosan együttműködve az Autista Sérültekért Zalában Alapítvánnyal a helyi rendezvények szervezésében és lebonyolításában aktívan tevékenykedünk. Folyamatosan bővítjük a tevékenységi körünket, szolgáltatásainkat a lehetőségekhez képest.

 

Tagszervezet által nyújtott szolgáltatások:

Érdekvédelem, szülőcsoport, szülőtréning, jogi segítségnyújtás, sorstársi segítségnyújtás, mentorszülő szolgáltatás, egyéb tanácsadás, képzések.

 

Egyéb fontos információ:

A Zalai Autistákat Segítő Egyesület belépési nyilatkozata word formátumban IDE kattintva letölthető.