Pályázati felhívás “Tartalmas pihenés- 2015”

Az Autisták Országos Szövetsége pályázatot hirdet tagszervezetei részére autista gyermekeket és felnőtteket fogadó nyári napközbeni vagy bentlakásos tábor megszervezésének támogatásához. A pályázat olyan programokat támogat, amelyek tehermentesítik a családokat nyári szünidőben és az autizmussal élő gyermekek és felnőttek számára speciális szükségleteiknek megfelelő időtöltést nyújt.

A pályázat célja: 2015. június 16. – augusztus 31. között megvalósuló nyári táborok pályázati rendszerben, évi egy alkalommal történő támogatása.

Pályázók köre: rendezett tagsági viszonnyal rendelkező AOSZ tagszervezetek. A rendezett tagsági viszony azt jelenti, hogy az AOSZ tagszervezete a 2015. évi tagdíját befizette.

Tervezett keretösszeg: 1 200 000 forint, mely 10 szervezet és minimum 60 fő támogatását célozza.

A pályázat beadási határideje: 2015. május 13.

További részletek a pályázati kiírásban.

Információ: palyazat@esoember.hu

 

Pályázati kiírás 2015

1. számú melléklet, nyilatkozat fotókhoz

2. számú melléklet, számlaösszesítő

3. számú melléklet, számla kötelező tartalmi elemei

Kiküldetési rendelvény

 

A PÁLYÁZAT EREDMÉNYEI

2015. május 13-án elektronikusan határidőben beérkezett 10 db pályázat, határidőn túl 05.18.-án érkezett 1 db pályázata, a pályázati kiírás szerint a pályázat érvénytelen, nem támogatható.

A Tartalmas Pihenés 2015 pályázat eredményes pályázói egyenként 120 000 Ft pályázati támogatást kaptak az AOSZ elnökségének 1/2015.(V.26.) számú elnökségi határozata alapján:

  1. Esőemberek Szüleinek Dunaújvárosi Egyesülete

5 napos nyári napközis tábort szervez augusztusban Kulcson a Nap háza – Hold udvara Rekreációs Agroturisztikai központban 6 fő súlyosan érintett fogyatékkal élő számára 3 fő kísérővel.

  1. Szimbiózis A Harmonikus együtt-létért Alapítvány

5 napos Élménykereső tábort szervez 2015 augusztusban 6 fő autizmussal élő óvodás illetve iskoláskorú gyermek számára az alapítvány Baráthegyi majorságában 3 fő segítővel, a tábor célja az élménynyújtás, változatos programokkal.

  1. Összefogás Berettyószentmártonért Egyesület

2015 júliusban szervez 2 hetes nyári napközis tábort a Csigaház Szociális Szolgáltató Nappali Intézményében 8 fő autistagyermek és 1 fiatal felnőtt számára 4 fő kísérővel. A tábor szakmai programja részletesen tartalmaz fejlesztési programot, a programot szakemberek (pszichológus, szociálpedagógus, gyógypedagógus) részvételével valósítják meg.

  1. AURA Autistákat Támogató Közhasznú Egyesület

Önálló életre felkészítő és közösségépítő tábor autizmussal élő fiatal felnőtteknek c. programja Balatonszéplak alsón valósul meg 2015 június végén -július elején. Az 5 napos táborban 10 fő résztvevő Aspergeres fiatal táborát biztosítják 5 fő kísérővel, 2 autizmusban jártas szakértő és 3 önkéntes kortárs segítő kísérésével.

  1. AutiSpektrum Egyesület

Az egyesület fejlesztő szabadidős táborozási lehetőséget biztosít Balatonalmádiban a Varázsszőnyeg fejlesztő központban 8 fő autizmus spektrumzavarral élő gyermek számára, szülői kísérettel  5 fő szakképzett (gyógypedagógus, mozgásterapeuta stb)  és 3 fő önkéntes segítő részvételével 5 napos napközis táborban.

  1. VAFI Vargahegyi Autista Alapfokú Fejlesztő Iskola

Alkossunk együtt a Vargahegyen! program autizmussal és fogyatékkal élő személyek és művészeti középiskolások közös alkotótevékenységét tűzte ki célul, a programot 2 fő képzőművészeti segítővel és 2 fő autizmus specifikus segítővel valamint foglalkozás vezetővel valósítják meg 2015 július végén 6 fő autizmussal, fogyatékkal élő résztvevővel. A program kézműves és művészetterápiás részekből, valamint szabadidős tevékenységekből áll. A program szakmai része szemléletformáló, integrációt elősegítő.

  1. Miskolci Autista Alapítvány

Balatonon, Siófokon szervez 6 fő autizmussal, fogyatékkal élő fiatal számára üdülést június végétől 5 napra 2 fő kísérővel. A fiatalok hátrányos helyzetű családokból vagy állami gondozásból kerültek ki, a programot Erzsébet programon keresztül pályázták meg, de nem kaptak támogatást forráshiány miatt.  A résztvevők számára a mindennapokban használt autizmus specifikus eszközöket biztosítják a nyaralás ideje alatt.

  1. Nógrádi Autizmus Alapítvány

A tervezett program Salgóbányán valósul meg a VGÜ Pihenőházban, júniusban 8 gyermek és 4 kísérő közreműködésével. A szakmai program fejlesztési része részletezett, terápiás, illetve pedagógiai elemeket tartalmaz.

  1. Abigél Közhasznú Egyesület

A tervezett 5 napos nappali tábor Salgóbányán valósul meg a VGÜ Pihenőházban, júniusban 8 gyermek és 2 fő szakmai kísérő és 2 önkéntes diák közreműködésével. A szakmai program folyamatosan ismétlődő autizmus specifikus tevékenységeket, illetve pedagógiai elemeket tartalmaz.

  1. Esőemberekért Egyesület:

Az Esőemberekért Egyesület Balmazújvárosban tervezi nyári táborát 9 fő autista fiatal részvételével, 2 fő segítővel 5 napra az Angyalliget Lakóotthonban. A program célja a hasonló élethelyzetben élő fiatalokkal való megismerkedés, közös programok, valamint aktív pihenés.

A pályázati keretből 2015. június 16. – augusztus 31. között 76 autizmussal élő gyermek és fiatal nyári táborozását támogatjuk!

 

A táborokról készült fotók galériája elérhető honlapunkon is.

A Nógrádi Autizmus Alapítvány és az Abigél Közhasznú Egyesület táborainak fotói ITT láthatók.

Az Aura Egyesület táborainak fotói ITT láthatók.

Az Esőemberekért Egyesület táborainak fotói ITT láthatók.

A Miskolci Autizmus Alapítvány táborainak fotói ITT láthatók.

A Szimbiózis Alapítvány táborainak fotói ITT láthatók.

 

Beszámoló a Tartalmas Pihenés 2015 pályázati programról

A Tartalmas Pihenés 2015 programban 10 szervezet vett részt, 125 fővel. A szervezetek 76 autizmussal élő gyermek és fiatal nyaralását biztosították 49 kísérő és önkéntes közreműködésével az ország egész területén. A programok fejlesztő napközis tábortól az élményterápiás nyaralásig terjedtek. A programokat az AOSZ 1,2 millió Forinttal támogatta.

A pályázatokat megvalósító szervezetek:

• Esőemberekért Egyesület
• AURA Autistákat Támogató Közhasznú Egyesület
• Esőemberek Szüleinek Dunaújvárosi Egyesülete
• AutiSpektrum Egyesület
• Abigél Közhasznú Egyesület
• Nógrádi Autizmus Alapítvány
• Szimbiózis Alapítvány
• Miskolci Autista Alapítvány
• VAFI Vargahegyi Autista Alapfokú Fejlesztőiskola
• Összefogás Berettyószentmártonért Egyesület

A szakmai és pénzügyi beszámolókat minden szervezettől megkaptuk és a szükséges hiánypótlásokat követően 2015.10.30.-án elfogadtuk.