Ismertető a Társaság az Autista Emberekért civil társaságról

A szövetségek tagságával kapcsolatban, olyan törvényi változások léptek életbe, melynek következtében az Autisták Országos Szövetségének a magánszemélyek szövetségbeli egyéni tagságát meg kellett, hogy szűntesse. Az AOSZ mindent megtesz azért, hogy a jogi környezet változása ne érintse hátrányosan a magánszemélyeket amiatt, hogy egyéni tagságuk megszűnt.

Az AOSZ segítségével, pártfogásával nemrégiben megalakult a Társaság az Autista Emberekért civil társaság. A szervezetet két magánszemély, Löffler András és Szilágyi József alapította 2016. augusztus 1-én.

A civil társaság egyszerű szerveződési forma, önálló jogi személyiséggel nem rendelkezik. Aki a társaság tagja lesz, az továbbra is használhatja az AOSZ-kártyát, megkapja az Esőember újságot papír alapon, a havi Hírlevelet, és részt vehet a szervezeti döntésekben a társaság képviselője vagy küldöttek által.

A tagdíj ugyanannyi, mint eddig a szövetségnél, 2.000 Ft. Ezt a társaság átutalja az AOSZ-nak, és a szövetség ennek fejében leveszi az adminisztrációs terheket a társaságról (tagok nyilvántartása, Esőember, Hírlevél küldése stb.).

A tagsági díj a belépés évében arányosan fizetendő, azonban örömmel töltene el bennünket, ha a belépő tagok, az arányos tagdíjat adományukkal, a belépés évében is 2.000 Ft-ra egészítenék ki.

A banki átutaláskor a közlemény rovatba kérjük beírni:

  • a belépő nevét és
  • Tagdíj és az aktuális évszám.

A Társaság az Autista Emberekért civil társaság elérhetőségei:

cím: 1053 Budapest, Fejér György u. 10.

e-mail cím: tagsag@esoember.hu

A bankszámla ahová tagdíjat várjuk:

Erste Bank: 11600006-00000000-83483024

 

Hogyan léphet be a civil társaságba?

Kérjük olvassa el a Társasági szerződést, melyben minden fontos információt megtalál a civil társaság működéséről. Ezt kitöltve és aláírva kérjük elküldeni a fenti postacímre a kitöltött és aláírt Belépési nyilatkozattal és az Igénylőlappal együtt. Mindenképpen az eredeti aláírt dokumentumot kérjük beküldeni postán. Kérjük, hogy a dokumentumokhoz szíveskedjen csatolni egy autizmus tényét igazoló dokumentumnak a másolatát is.

A Társasági szerződés IDE kattintva letölthető pdf formátumban.

A Belépési nyilatkozat letöltődik, ha IDE kattint.

Amennyiben AOSZ kártyát szeretne igényelni EZT a dokumentumot kitöltve és aláírva szintén küldje vissza.