E-mail Felelős munkatárs
mentorszulo@esoember.hu Hanákné Szabó Tünde

A mentorszülők baráti segítséget, lelki támaszt és hasznos információkat nyújtanak autista gyermeket, fiatalt nevelő szülőknek. Forduljon hozzájuk bizalommal! A hívásokat tapasztalt, autista gyermeket nevelő szülők várják.

Kíváncsi a leggyakrabban előforduló kérdésekre? Töltse le a mentorszülőkről szóló tájékoztató szórólapot.

 

A mentorszülők

(a profil feliratra kattintva bővebben olvashatja a bemutatkozásukat, és láthatja elérhetőségeiket)

 

Baráth-Szabó Szilvia

„Beszélni ezüst, valamit láthatóvá tenni azonban arany.” (Theo Peeters)
profil »

Békefi Zsuzsanna

Két kisiskolás gyerkőcöt nevelünk a férjemmel: egy autista kisfiút és egy Asperger szindrómás leányt. Mindkét gyerek a spektrumon van, mégis más problémákkal küzdenek. A diagnózisok óta eltelt idő alatt megszerzett tapasztalataimmal segíteni szeretnék az autizmussal érintett családoknak.
profil »

Belics Éva

Belics Éva vagyok. Budapesten lakom a III. kerületben. Egy iskolában tanítok matematikát, fizikát és informatikát. 2001. tavaszán született meg kisfiunk, Gergely, akiről 6 évesen derült ki, hogy Asperger szindrómás, magasan funkcionáló autizmussal élő nagyfiú.
profil »

Bene Gabriella

Két kisiskolás fiúgyermekem közül az idősebb autizmussal él. Az Asperger-szindróma teljesen váratlanul toppant be az életünkbe, hosszú idő volt, mire magunkhoz tértünk. Szívesen segítenék azoknak a szülőknek, akik nemrég kaptak diagnózist, ne érezzék olyan lehetetlennek a helyzetet, mint mi pár éve.
profil »

Biróné Balog Vilma

Ma már felnőtt mindkét gyermekem, igen, a fiam is, aki autistaként éli az életét. Azért választottam a mentorszülőséget, hogy azok a családok, akik ugyanebben a cipőben járnak, segítőre találjanak bennem a legújabb információk átadásában, a meghallgatásban és a közös hallgatásban is.
profil »

Brokés Judit

Brokés Judit vagyok, Veszprémben élek. Három gyermekem közül kettőnek van autizmus diagnózisa, mindketten integráló intézménybe járnak. Nagyfiam már egyetemista, kislányom alsós. Elvégeztem az AOSZ mentorszülő- és animátor képzését, megalapítottam az AutiSpektrum Egyesületet.
profil »

Csordás Anna

Csordás Anna vagyok (sz. 1957.). Két fiam közül a kisebb (sz. 1997.) Aspergeres, a spektrum elején van. A diagnózis óta sokat tanultam és folyamatosan tanulok erről az állapotról és a jogainkról. Szeretnék szemléletet formálni. Mentorszülőként szeretném megosztani, amit tanultam az elmúlt években.
profil »

Dömötör Éva

Csongor 2005- ben született, négy éves korában kaptunk autizmus diagnózist. A zalai Autistákat Segítő Egyesület Elnökeként hiszek abban, hogy, összefogással segíthetünk gyermekeinknek. Azért lettem mentorszülő, hogy mindenki tudja, az Ő kezét is fogja valaki.
profil »

Kapitány Imola

Egy hét és fél éves autista kisfiú és egy öt és fél éves egészséges kislány édesanyja vagyok. Peti elég súlyosan érintett autizmusban. Pelenkás, nem beszél, nehezen kommunikál, időnként önsértő periódusai vannak.
profil »

Katona Ildikó

Családommal Egerben élek. Négy gyermekem közül egyetlen fiam, Beni (1995-ben született) érintett autizmus spektrum zavarban. Azért lettem mentorszülő, hogy támogató segítséget nyújtsak a környéken élő családoknak. Aktívan részt veszek az egri Ben Egyesület munkájában is.
profil »

Kéner Edit

Egyetlen fiam Dávid 2000-ben született. A Zalai Autistákat Segítő Egyesület alapító tagja és alelnöke vagyok. Azért jelentkeztem mentorszülőnek, hogy azokkal a családokkal, akik autizmussal érintettek, megoszthassam tapasztalataimat, segítsem őket és a legújabb információk átadhassam.
profil »

Képes Judit

Két gyermekem közül, a kisebbik kisfiam érintett az autizmusban. Márk 10 éves, a gyöngyösi Autista Segítő Központba jár iskolába. Szívesen nyújtok segítséget és megosztom a saját tapasztalatainkat szülőtársaimmal. Keressetek bizalommal!
profil »

Keresztesi Koppány

Három gyermekünk közül a legidősebb Balázs, 2008-ban született, nem beszélő autista, értelmi sérült. Koraszülöttként, hosszú utat jártunk be vele és rengeteg tapasztalatot szereztünk. Erre alapozva szeretnénk mentor házaspárként tevékenykedni, segíteni más szülőknek, családoknak.
profil »

Kovács Oroszlán Katalin

Családommal Nagykőrösön élek. Ármin az egyetlen fiam. Nagyon mozgékony, figyelemzavarral küzdő, minden tevékenységben segítségre szoruló, nembeszélő autista fiatalember.
profil »

Krausz Katalin

Két autizmussal élő fiatalember édesanyja vagyok, azért lettem autizmus spektrum zavarok pedagógiája szakos gyógypedagógus is. Márk Asperger szindrómás, egyetemista, matematika szakos. Barnabás autizmusában súlyosan érintett, nem beszélő, társuló epilepsziával élő fiatalember.
profil »

Kriston Melinda

Kisfiam Lacika 2006-ban született. 2010-ben kaptunk diagnózist, akkor bizonyosodott be, hogy autizmussal él. Jelenleg a gyöngyösi Autista Segítő Központba jár iskolába, nyitott és barátkozó kisfiú. Az eddigi tapasztalataim alapján a szívesen nyújtok segítséget, támogatást sorstársaimnak.
profil »

Matolcsi Zsuzsa

Matematika-angol szakos középiskolai tanár vagyok, jelenleg egy alapítványnál fiatalok készségfejlesztésével foglalkozom. Kamaszkorú kisfiam és kislányom van, mindkettő benne van az autista spektrumban, de mindketten normál tantervű iskolába járnak. Kispesten lakunk.
profil »

Papp Zoltán

“Amikor azt gondolod, hogy már minden lehetőséget kimerítettél, még mindig van legalább egy.” (Thomas Alva Edison)
profil »

Rumi Edina

Marcsi lányom nem beszélő autista, 2000-ben született. Elvégeztem néhány szülőtréninget, besegítek a szombathelyi Esőemberke Alapítványnak. Hogy miért lettem mentorszülő? Szerencsés alkat vagyok, gyorsan ment az elfogadás, de tudom, hogy ez nem könnyű! Ebben szeretnék segíteni!
profil »

Szabó Anita

Gyógypedagógus vagyok, fiam 2005-ös születése előtt csak szakemberként találkoztam autistákkal. Aztán 10 hónapos volt és rádöbbentem, hogy ő is az. Nem tudok csak szülőként tekinteni a tapasztalatokra; gyakran csalódok és segíteni szeretnék mindenkinek aki nálam tanácstalanabbul áll helyzetek előtt.
profil »

Szántó Boróka

Csanád fiam autizmussal él, többféle nehézséggel küzd. Szívesen segítek a diagnózishoz vezető úton, eligazodni a terápiák közt, otthoni stratégiák kialakításában, az intézményekkel való kommunikációban vagy, ha csak meghallgatásra vágyik valaki.
profil »

Szentgyörgyi Hajnal

Botond fiunkat (1998), az Autizmus Kutatócsoportban diagnosztizálták. Középsúlyos nem beszélő fiatalember, akivel minden lehetséges terápiát kipróbáltunk több-kevesebb sikerrel. Budapest és vonzáskörzetében élőkkel szívesen osztom meg az eddigi 17 év tapasztalatait.
profil »

Tóth Dóra

4 gyermeket nevelünk férjemmel közösen a családunkban. 3 fiam érintett az autizmusban, egy aspergeres felnőtt, és két magasan funkcionáló autista kisfiú. Itthon széles a spektrum, úgyhogy keressetek bátran, megpróbálok tapasztalati tanácsaimmal segíteni Nektek, legjobb tudásom szerint.
profil »

Tóth Zsuzsánna

Autista fiam 1990-ben született. Az autizmussal kapcsolatban minden érdekel, igyekszem naprakész lenni ezen a területen. Szeretnék segíteni azoknak a szülőknek, akiknek vannak kérdéseik az autizmussal kapcsolatban.
profil »

Tóthné Vámosi Ágnes

Egy kilenc éves autista kisfiú és egy öt éves kislány édesanyja vagyok. Az autizmus az életünk része, amit nem kell egyedül végigjárnunk, ezért a Dél-Balaton térségéből várom azok megkeresését, akiknek a diagnózis utáni nehézségek miatt, a mindennapi helyzetekben segítségére van szükségük.
profil »

Vass Éva

Autizmussal élni… Fiúnk mássága mindennapossá vált. Ismerős a gyűjtő-szenvedélye, előbb ágakat, aztán kulcstartókat, most huzalokat és áramkör darabokat szed össze és megtölti velük a lakást. Megnőtt és aktuális a kérdés: mi lesz vele felnőttként, alig 3-4 év múlva? (Együtt)élünk az autizmussal.
profil »