AOSZ tagszervezet neve: Más Nézőpont Alapítvány
Címe:  8000 Székesfehérvár, Móri út 16.
Telefonszám:  06 30 380 7943
E-mail cím:  info@autizmusspektrum.hu
Elnök neve:  Mahlerné Köfner Anikó
Honlap linkje:  http://www.autizmusspektrum.hu/
Alapszabály linkje:
Facebook oldal linkje:
Tagdíj összege:

Rövid bemutatkozás:

Az Alapítvány 1998-ban alapított közhasznú szervezet. Alaptevékenysége: sérült emberek, közöttük Autizmus Spektrum Zavarral élő gyermekek és családjaik segítése. Az egyéni szükségleteknek megfelelő autizmus specifikus fejlesztést biztosít. Különös figyelmet fordít az esélyegyenlőség elvének érvényesülését gátló akadályok elhárítására, a döntéshozók, szülők, szakmai és civil szervezetek együttműködésének segítésére.

2012 óta az Alapítvány a fenntartója a Fejér Megyei Család Esélyteremtési és Önkéntes Háznak. A CSEÖH esélyteremtési, érzékenyítő és családügyi feladatain kívül az Alapítvány 2. éve vesz részt a Nemzeti Tehetség Programban is, családoknak szóló, helyi szemléletformáló programok szervezésével

Tagszervezet által nyújtott szolgáltatások (felsorolás):

A közoktatás, a szociális ellátás területén működő intézmények és szervezetek számára autizmus specifikus szakmai szolgáltatást nyújt. Szülők és a családtagok számára rendszeres, tanácsadó, családi nevelést segítő programokat szervez. Szakemberek számára felnőttképzéssel és tanácsadó szolgáltatással segíti a korszerű ismeretek terjesztését, alkalmazását. Fejlesztő eszközök, szakkönyvek beszerzésével, kölcsönzésével és a társadalmi integrációt szolgáló programok szervezésével segíti a közösségi beilleszkedést.

Egyéb fontos információ:

Az alapítvány 2021 decemberéig Más Fogyatékos Gyermekért Alapítvány néven működött..