Kommunikáció fejlesztés zenével elnevezésű foglalkozás indul a budapesti Csodavárban

A kommunikáció fejlesztés zenével, más néven zenei interakció a szociális és kommunikációs készségek fejlesztése a zene, illetve különböző életkorhoz igazított zenei játékok segítségével. Nagy előnye, hogy olyan kommunikációs folyamatként is értelmezhető, amely nem támaszkodik a beszédre. A kommunikáció fejlődése sok örömteli, játékos ismétlés, és döntően a felnőttek válaszadásainak útján valósul meg, melynek alapja egyfajta ösztönös ráhangolódás a gyermekre. Ez a ráhangolódás az egyik kulcselem a zenei interakcióban, melyre a foglalkozás épül. Menetét a gyermekek állapota, egyéni készség- és képességszintje, preferenciái határozzák meg. A tapasztalatok alapján a terapeuta egyénre szabott feladatsort állít össze.

Kinek ajánlják: Autizmussal élő gyermekeknek, kortól és az érintettség mértékétől függetlenül, általánosságban a kommunikáció, illetve a beszéd megértése és alkalmazása céljából.

Eredmény: Jó eredménnyel alkalmazható a kommunikáció céljának megértésében, a beszéd fókuszba helyezésében, elemi kommunikációs készségek és sémák gyakorlásában.

Csoportlétszám: Egyéni/csoportos

Ki tartja: gyógypedagógus

Időtartam: Kezdetben 30 perc/alkalom, később 45 perc/alkalom.
Előzetes bejelentkezés szükséges.

További információk: +36202557970 https://csodavarak.hu/fejlesztesek-es-terapiak-budapest/…