Az Autism Europe kiadványa az Autizmus spektrum állapotról (2020)

 A kiadvány a képre kattintva olvasható.

Iránytű

Információs csomag autizmussal frissen diagnosztizált gyermekek szüleinek 2012

Az autizmusról

Mi az autizmus? Hol kaphat segítséget, ha gyermekét autizmussal diagnosztizálták? Milyen hazai és küldöldi szervezetek, honlapok vannak, amiket érdemes felkeresni? Milyen könyveket olvashat ebben a témában?

Aura kiadványok (2010)

Foglalkozzunk vele! Fókuszban az autizmussal élő emberek oktatása

Először szülőként, később érdekvédőként találtam magam szembe azzal a ténnyel, ahogy az autizmussal élő gyermekek elhelyezése az oktatási rendszerben meglehetősen problémás. Később a 2009 – ben lezajlott Országos Autizmus Kutatás és Ombudsmani Jelentés ezt objektív számokkal és tényekkel is igazolta.A családok, de sokszor még a befogadó szellemiségű intézmények is rengeteg akadályba ütköznek. Az ellátórendszer és a döntéshozói szint gyakran akaratlanul is akadályozza egymást.

Autizmus-Tény-Képek (Országos Autizmus Kutatás 2009)

Elkészült az Országos Autizmus Kutatás során gyűjtött adatok első feldolgozása. A kutatók az Autizmus Nap 2009 konferencián mutatták be először az eredményeket, és itt kaphatták meg a résztvevők az Autizmus – Tény – Képek című kiadványt. 

Autizmus - Tény - Képek     A kötet a képre kattintva olvasható. 

 

 Az AOSZ és a JELAL 2010 első félévében az FSZK támogatásával két kutatást is végzett az autizmus spektrum zavarral élő felnőtt személyek munkavállalásával, valamint az autista személyek számára nyújtott átmeneti és krízis ellátás iránti szükségletekkel kapcsolatban. Mindkét felmérés eredményei letölthetők itt.