Veszprémi rendezvény

AutiSpektrum Egyesület a Veszprém Megyei Autista Gyermekekért rövid beszámolója:

A veszprémi AutiSpektrum Egyesület világnapi programjainak bevezetője március 28-án volt, a Bazilikában tartott szentmisével, mely az autistákért szólt.

Március 30-án tartottuk az Aut-kartonokból készült kiállítás megnyitóját. Az Aut-kartonok egyedi alkotások: kettéosztott lapok egyik felére érintett gyermekeink, másik felére pedig az Egyesület által felkért személyek alkottak. Az Aut-kartonok célja a figyelemfelhívás és az adománygyűjtés; büszkék vagyunk rá, hogy sokan mellénk álltak /olimpikonok, színművészek, írók, sportolók, zenészek/, nevüket és munkájukat adva az érdekünkben.

Április 1-én Orosz Zoltán tartott barátaival jótékonysági koncertet a Petőfi Színházban Egyesületünk javára. Világszínvonalú produkció volt fantasztikus zenészekkel, óriási sikerrel – a közönség állva, vastapssal ünnepelt.

Április 2-án sajnos a Veszprém belvárosába tervezett gyermek- és zenés programokat elmosta az eső, de este -a viharos szélben- megtartottuk a kék lufis felvonulást a kéken világító Polgármesteri Hivatalig.

Április 3-án előadásokat hallgattunk, melyen a húsvét közelsége és a már megkezdődött szünetek ellenére szép számú érdeklődő gyűlt össze. Előadónk volt Dr. Stefanik Krisztina autizmus szakértő, az ELTE BGGyK dékánhelyettese, majd Fekete Gy. Viktor és Oravecz Lizanka a Megismerhető Autizmus Generáció munkacsoportból.

Április 4-én családi napot tartottunk játékos feladatokkal, nyuszisimogatással, és finom ebéddel.

 

« vissza a galériához