Szekszárdi rendezvény

Esőmanók Tolna Megyei Autistákért Egyesület rövid beszámolója:

Könyvtári akció

A szekszárdi Esőmanók Egyesület április 2.,az Autizmus Világnapja alkalmából 2015-ben is könyvekkel ajándékozza meg Tolna megye könyvtárait. Az akció során a megye városi és a PTE IGYK kari könyvtára Peter Vermeulen: Az autizmus, mint kontextusvakság című, tavaly megjelent, az autizmussal kapcsolatos legújabb elméletet ismertető könyvét kapják.

Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy az autizmus-specifikus ismeretek a leendő pedagógusok, orvosok, ápolók, védőnők számára is könnyen hozzáférhetővé, ismertté váljanak. Örömmel és a hallgatók érdeklődésében bízva juttatunk az ajándékból a világnapi akció keretében nemcsak a tolnai megyeszékhely egyetemi karának, hanem a PTE BTKés a Tudásközpontkönyvtárának is. Ezek az intézmények Volkmar –Viesner: Az autizmus kézikönyve amit minden szülőnek, családtagnak és tanárnak tudnia kell című könyvének egy-egy példányával gyarapodnak.

A PTE IGYK könyvtárosai is csatlakoztak az AOSZ „Ragyogj kéken” akciójához és az Autizmus Világnapja tiszteletére kékbe öltözve veszik át az Esőmanók Egyesület ajándékát. Fotó: Csortos Szabolcs

Köszönjük a szekszárdi Illyés Gyula Megyei Könyvtár munkatársainak, hogy ők is csatlakoztak az akcióhoz és kékben fogadták a könyvtárlátogatókat április 2-án.

Flashmob és séta

Szekszárdon az Esőmanók Egyesület gyerekek bevonásával flashmobot szervezett az Autizmus Világnapja alkalmából

Szekszárdon, a Garay téren gitárosok várták a város óvodás csoportjait, kisiskolásait, szülőket és felnőtteket, egy kis közös éneklésre, így kifejezve szimpátiájukat az autisták és családjaik felé. A kellemes időben eltöltött közös éneklés alatt az Esőmanók Egyesület önkéntesei minden résztvevőnek kis kék zászlót és mézes puszedlit ajándékozott.

„Esőmanók Esőmenők” Jótékonysági Futás 2015 és egy kellemes délután

A hideg, borús idő ellenére meglepően sokan jelentek meg 2015. április 18-án, Szekszárdon, a Garay téren az „Esőmanók Esőmenők” Jótékonysági Futáson. Az először megrendezésre kerülő jótékonysági futáson több mint 250 nevezés érkezett és a nevezésen felül pénzadományokat is kapott a rendezvény szervezője, az Esőmanók Tolna Megyei Autistákért Egyesület. Két távon indult a futóverseny. Az 1 km-es és az 5 km-es táv első befutói emlékkupát kaptak, de minden befutó emlékéremmel mehetett haza, illetve minden gyermek kék lufit kapott. A kimerítő futás után, minden résztvevőt frissítővel, zsíros kenyérrel, édes és sós kekszekkel, túrórudival vendégelték meg, az adományozók jóvoltából. A szervezők igyekeztek mindenkinek a kedvében járni, így a rendezvény műsorát igyekeztek úgy összerakni, hogy az szórakoztató legyen kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Így a futást követően kezdődtek a gyerekműsorok, gyerektáncosok, majd az énekesek és zenekarok.
Az Esőmanók Egyesület mindenkinek köszöni a részvételt és nagyon hálás, aki megjelent az „Esőmanók Esőmenők” Jótékonysági Futáson!

 

« vissza a galériához