Cegléd 2018

Az Autizmussal Élők és Segítőik Egyesülete Cegléden immár ötödik alkalommal rendezte meg az Autizmus Világnapjával kapcsolatos eseményeit.

Április hatodikán délelőtt egy rendkívül jól sikerült szakmai napot rendeztek a Ceglédi Tankerületi Központban, ahol a város polgármestere, Takáts László és az ELTE BGGYK dékánhelyettese, Dr. habil. Papp Gabriella köszöntötte a résztvevőket. Az előadók között volt Őszi Tamásné, Vígh Katalin, Horváth Beáta, Mányik Richárd és Sziklai-Bengyel Nóra. A délelőtti jó hangulathoz nagyban hozzájárult Dezső Márton, debreceni autizmussal élő fiatal zongorajátéka és éneke, akit Kulcsár Kristóf mentorált.

Este az érdeklődők és támogatók a kék színűre kivilágított Ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium épületéhez sétáltak. Itt tizenöt kék színű lufit engedtek a magasba, annak jelképeként, hogy a Losontzi István EGYMI-ben 15 éve működnek az autizmussal élő tanulókat nevelő-oktató speciális csoportok.

Köszönjük az előadóknak, a támogatóknak a segítségüket! Köszönjük a megjelenteknek az érdeklődést! Reméljük, hogy mindannyian egy lépéssel-vagy tizenöttel-közelebb kerültünk az autizmussal élőkhöz!

Soltészné Bencsik Ilona

Az Autizmussal Élők és Segítőik Egyesületének titkára

fotók:Pál János,Szokolai Attila, Bencsik Ilona

« vissza a galériához