Az AOSZ fotói

A világnapi rendezvények sorát az Autisták Országos Szövetségének rendezvénye nyitotta. Ezerarcú autizmus címmel, Komka Péter, az MTI/MTVA többszörös különdíjas fotóriporterének kiállítását sajtótájékoztató keretében március 31-én, pénteken 10.00 órakor az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalában nyitotta meg Kővári Edit, az AOSZ elnöke, Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkár, valamint Borza Beáta, az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala Esélyegyenlőségi- és Gyermekjogi Főosztályának vezetője. A kiállítás április 10-éig volt megtekinthető az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalának (1051 Budapest, Nádor u. 22.) Korczak termében.

 

Budapesten – már-már hagyományt teremtve – idén is a Szabadság-szobor kapott kék megvilágítást az Autizmus Világnapján! 

A kék megvilágítás a főváros díszkivilágításának üzemkezdésétől üzemzárásáig volt látható (kb. 19:30-01:30)

2017-ben Kövér László, az Országgyűlés elnöke vállalta az Autisták Országos Szövetsége Ragyogj Kéken! kampányának fővédnökségét és házelnöki adományozás keretében támogatásban részesítette az Autisták Országos Szövetségének programját.

A Budapesti Dísz- és Közvilágítási Kft. (BDK Kft.) munkatársainak köszönhetjük a technikai megvalósítást. A BDK Kft. ügyvezetőjének, Pap Zoltánnak nagyon szépen köszönjük a gyönyörű fotókat, melyeket az engedélyével itt is megosztunk, de a weboldalukon való megosztással segítették kampányunkat.

 

« vissza a galériához