2018. 08. 17. Látogatás az Autista Sérültekért Zalában Alapítványnál

Boncodföldén az Autista Sérültekért Zalában Alapítvány által fenntartott Autisták Védőotthonában 2018. augusztus 17-én tettem látogatást. A családi házban kialakított otthonban autista spektrumzavarral élő fiatal felnőtt és fiatalkorú lakók élnek. Az otthon kertjében álló szabadtéri játékok a lakók változatos szabadidős programjait szolgálják. A kert egy hatalmas gyümölcsfás területen folytatódik, ahol fóliasátor is helyet kapott. Az épület összes helyiségében napirendi kártyák segítik az ott élő lakókat a mindennapi tevékenységekkel kapcsolatos tájékozódásban, megértésben.

Az autista gyermekek a Zalaegerszegi Nyitott Ház Óvoda, Általános Iskola, Fejlesztő Nevelés-Oktatást Végző Iskola és ​Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény tanulói, ahova a tanév során az intézmény kisbuszával szállítják őket. A fiatalok mindennap különböző egyéni- illetve csoportos képességfejlesztésben és közös foglalkozásokban vesznek részt. A lakók képességeinek fejlesztésében és szinten tartásában fontos szerepet kap a művészetterápia, a zeneterápia és a különböző szabadidős tevékenységek. A közös helyiségek és a lakószobák falát is közkedvelt mesékből ismerős állatfigurák díszítik. 

A modern, de vidéki övezetben fekvő épület családias és biztonságos környezetet kínál és tartalmas életet biztosít az ott élő autista gyermekek és fiatal felnőttek számára.

A látogatás alkalmával készült fotókat tekinthetik meg alábbi galériánkban.

Az alapítványról az alábbi honlapon tájékozódhatnak:

www.autistaserultekert.hu

« vissza a galériához