2018.07.19. Látogatás az Autista Segítő Központban

Az AOSZ Autista Majorságok Hálózatának koordinátora és munkatársa látogatást tettek a gyöngyösi Autista Segítő Központban 2018. július 19-én. A megbeszélésen körvonalazódtak az intézmény, mint az Autista Majorságok Hálózatának tagja és az AOSZ további együttműködésének lehetséges pontjai.
A látogatás alkalmával az alapítvány munkatársai bemutatták szolgáltatásaikat és szakmai munkájukat. Az alapítvány szolgáltatásai közé tartoznak többek közt: Gyöngyösön általános iskola, fogyatékos személyek otthona, fogyatékos személyek gondozóháza és Karácsondon ápoló-gondozó lakóotthon.
A látogatás alkalmával az alapítványban bemutatták a gyöngyösi komplexumot, ahol a gyermekek ellátása autizmus specifikusan, strukturált formában zajlik. A karácsondi lakóotthonban a felnőtt autista személyek ellátását tekinthették meg az AOSZ munkatársai. A családias hangulatú lakóotthon feladata az autizmussal élő felnőttek élethosszig tartó ellátása, képességeiknek megfelelő foglalkoztatása és önálló életvitelében segítése. A lakóotthont egy nagy mezőgazdasági terület öleli körül, amelyen a lakók egy része szabadföldi és fóliasátorban történő mezőgazdasági munkában vesz részt. A többi fiatal fejlesztő foglalkoztatásban részesül.
A látogatás alkalmával készült fotókat tekinthetik meg alábbi galériánkban.

Az alapítványról az alábbi honlapon tájékozódhatnak:
https://www.autista.hu/

« vissza a galériához