AOSZ tagszervezet neve:  Esőmanók, Tolna Megyei Autistákért Egyesület Esőmanók új logó
Címe:  7100 Szekszárd, Szent István tér 10.
Telefonszám:  06 70 539 5162
E-mail cím:  esomanok@gmail.com
Elnök neve:  Biszakné Pausch Erzsébet
Honlap linkje:  http://www.esomanok.hu/
Alapszabály linkje:  http://www.esomanok.hu/_upload/dokumentumok/alapszabaly.pdf
Facebook oldal linkje:   
Tagdíj összege:  1200,- Ft/év

 

Rövid bemutatkozás:

Az egyesület 2010-ben alakult, autizmussal élő gyermekek szülei alapították. Jelenleg 23 tagunk van, szülők és egy gyógypedagógus.

Egyesületünk célja: autizmussal és/vagy értelmi akadályozottsággal élő gyermekek és családjainak segítése.

Együttműködést valósítunk meg a köznevelési intézményekkel, helyi civil közösségekkel, országos ernyőszervezetünkkel (AOSZ), a budapesti Autizmus Alapítvánnyal, MOZAIK Egyesülettel, valamint az Egy Másik Út Alapítvánnyal.  

Tevékenységeink: szülőtréningek szervezése, pedagógusok számára szakmai ismereteket nyújtó előadások, társadalmi szemléletformálást segítő előadások megtartása, megszervezése.

A gyermekek számára zeneterápiás foglalkozásokat tartunk, emellett partner civil szervezetekkel együttműködve állatasszisztált terápiás foglalkozásokat szerveztünk/szervezünk.

A Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. pályázati támogatásának köszönhetően a – gyermekek foglalkozásai mellett – pedagógusoknak és egészségügyi dolgozóknak szerveztünk előadásokat.

A Mozaik Egyesülettel együttműködve a „Jogos önvédelem” című két napos szülői tréning valósult meg. Az Autizmus Alapítvány szakértői 2016. márciusában Szekszárdon is megtartották akkreditált „Autizmussal élő gyermekek célzott pedagógiai ellátásának elméleti és gyakorlati alapjai” című képzésüket, melyen az egyesület 30 pedagógusnak tudott lehetőséget biztosítani a részvételre.

a Nemzeti Együttműködési Alap által kiírt szakmai pályázatnak köszönhetően az „autizmus spektrum zavar korszerű pedagógiai és pszichológiai megközelítése” című 30 órás képzésen 3 pszichológus és 3 gyógypedagógus vehetett részt az egyesület szervezésében, melyet az Egy Másik Út Alapítvány munkatársai tartottak Szekszárdon (2015 november, december).

 „Nyolc Pont” című kiemelt projekt keretében vett részt egyesületünk gyógypedagógusa több képzésen, mely a tanácsadói és a terápiás munkában is segítségére van az egyesületnek.

A korai autizmus specifikus fejlesztést szeretnénk bővíteni, reményeink szerint rövid időn belül, saját terápiás központban, mely az önkormányzat támogatásával valósulhat meg.

Szülő-szakember által tartott előadással továbbra is segítjük a köznevelési intézményeket.

 

Tagszervezet által nyújtott szolgáltatások (felsorolás):

  • Igény szerint szülőtalálkozók, tematikus szülőklubok szervezése
  • köznevelési intézmények szakmai támogatása
  • Képzések szervezése,
  • „Érzékenyítő” előadások az „Esélyteremtési iroda” közreműködésével
  • Terápiás foglalkozások szervezése autizmussal élő gyermekeknek
  • Pályázati tevékenység az autizmussal élő gyermekek és szüleik segítésére

 

Egyéb fontos információ:

Az Esőmanók, Tolna Megyei Autistákért Egyesület belépési nyilatkozata word formátumban IDE kattintva letölthető.