Postaláda

Tisztelt Autisták Érdekvédelmi Egyesülete! 

 

Álláslehetőséget keresek Magyarország bármely területén, ahol szükség van még egy segítő kézre, megértő, szeretetet és melegséget árasztó szívre. 

 

 

 

Röviden magamról: 25 éves hajadon vagyok. Iskolai végzettségeim:

 

  1. Egészségügyi szakiskola-általános ápolónő és általános asszisztens;
  2. Diósgyőri Gimnázium – érettségi;
  3. Kasza Judit és tsa (Bp.)-pedagógiai asszisztens.

 

Jelenleg még tanulok. Egy éven belül szerzem meg gyógypedagógiai asszisztensi bizonyítványomat és elkezdem a jelbeszéd tanulását is szeptembertől. 

Nagyon szeretnék fogyatékos gyermekeknek segíteni, ahol elindulhatok a gyógypedagógiai szakmában. Ha az a gyermek értelmileg sérült, magatartás-, részképesség-zavaros, vagy akár autizmussal küzd stb., megpróbálnék tudásomnak megfelelően segíteni neki, hogy az élet rögös ösvényein haladjon, még akkor is, ha ez egy nagyon lassú, akár évekig elhúzódó folyamat. 

Kérem Önöket, segítsenek, hogy én is segíthessek! 

Várom mielőbbi tájékoztató levelüket. 

Cím: 3433 Nyékládháza, Bartók Béla u. 20.  
Tel: (06-20) 496-5862, e-mail: elmse@freemail.hu

Nyékládháza, 2002. augusztus 2. 

Szívből jövő köszönettel: Leczkóczki Emese 

 

 

Mivel az egyesülethez fordult, feltételezzük, hogy az autisták érdeklik. Ezért azt ajánljuk, keresse meg a Miskolci Autista Alapítványt (3533 Miskolc Csermőke u. 210. Tel.: (06-46) 339-502.) De a városban

több iskola, sőt óvoda is van, amelyekben értelmi fogyatékosokkal foglalkoznak. 

 

 

Kedves Kocsis Alajos! 

Kb. egy hónapja ígértem egy címet, azt a talpmasszírozásét, ami idegpályák ingerlése útján gyógyít. Cím: Vargagyógymód: (1) 321-1761, 321-3225, Budapest, Király u. 15. 

Sajnos nálunk eredmény nem jelentkezett, mert menet közben elfogyott a pénzünk. Az első felmérés költsége tízezer forint. 

Kérdezni szeretném, hogy a legutóbbi ESŐEMBER-ben (2002. március, 2. oldal, Nemzetközi konferencia az autizmusról -a szerk.) közölt egyik cikkében William Show módszerét itthon alkalmazzák-e és hol? Egyáltalán van Magyarországon ilyen terápia, ki csinálja? Ez elég sürgős lenne számunkra. 

Köszönettel: Szabó Judit 

 

 

Nem tudunk semmi biztatót írni, mi nem tudunk az alkalmazásáról. Show könyvének fordítása most készül az Autista Ház Alapítvány megbízásából Azt viszont tudjuk, hogy maguk a szülők fogják diétára gyermeküket, jó eredményekkel. Az ALF internetes levelezőlistán szokták kicserélni ez irányú tapasztalataikat (is). Ha fel akar iratkozni, írjon levelet Tóth Csabánakrainman@freemail.hu, Ő majd megírja az ezzel kapcsolatos tudnivalókat. A levele másik részében említett orvos nem belgyógyász, laboratóriumban dolgozik, tehát azt állapítja meg, milyen élelmiszerekre allergiás a páciens. Másutt is elvégzik a kért vizsgálatokat, csak épp nem az autizmust kell ráírni a beutaló határozatra (l. Esőember júniusi számában a Megpróbáltam “intézkedni” c. cikket). 

 

 

Mindenkinek, aki élelmiszerérzékenység és diéta felől érdeklődik: 

A szülők saját kezdeményezésük alapján vizsgáltatják meg gyermeküket tej-, liszt- és cukorérzékenységre. A kapott diagnózis alapján aztán az orvos, dietetikus segítségével állítják össze az étrendet. De jó recepteket osztanak meg egymással az előző válaszban említett ALF levelezőlistán is.