Autizmusról az interneten

Löffler András1 javaslatára megkértük Tóth Csabát2, hogy adjon támpontokat, hol találunk az interneten anyagokat az autizmus témakörében. Íme Tóth Csaba, azazTóCsa beszámolója.

Magyar nyelvű teljes, átfogó képet nyújtó oldal szerintem nem létezik. 

Van ugyebár az Autizmus Kutató Csoporté, illetve most már Autizmus Szakmai Egyesületé3. Címe: http://www.autizmus.hu

Az Érdekvédelmi Egyesület oldalának elérési módja ismert: http://www.esoember.hu 
ahogy az enyém is: http://www.hpconline.com/autizmus (Ez az oldal innen nem érhető el, címe megváltozott!)

Van még néhány helyi szervezetről, alapítványról, otthonházról, terápiás módszerről (pl. hippoterápia, Ayres terápia) szóló oldal, ezeket most nem részletezném, inkább összeszedem őket, és felteszem majd a saját, vagy az AÉE oldalára. 

Külföldi oldalak ezreinek felsorolása helyett egyetlen kiindulópontot ajánlanék: http://www.autism-resources.com/4 Átfogó linkgyűjtemény, rengeteg hivatkozással különféle szempontok szerint csoportosítva: pl, kutatási irányok, kezelési metódusok, szervezetek területi megoszlásban, nem angol nyelvű oldalak, irodalomjegyzek, stb., stb. Az innen elérhető helyek aztán további oldalak felé nyitnak utat.

Aki nagyon rá akar találni egy információra a neten, az a keresőrendszerek segítségével meg fogja taláni a megfelelő helyet. 

Jó infóvadászatot az érdeklődőknek! 

TóCsa

Jegyzetek:  
1Löffler András (szülő) az Autisták Érdekvédelmi Egyesületének (AÉE) alapító tagja, 1998-ig a vezetőség tagja, majd ezt követően a számvizsgáló bizottság elnöke 2002-ig 
2Tóth Csaba (TóCsa)(szülő) az AÉE tagja a www.eseomber.hu honlap első verziójának megalkotója és tartalmi felelőse 2002-ig. Az ALF levelező fórum alapítója, üzemeltetője. 
3Ez tévedés, az Autizmus Kutatócsoport és Alapítvány ezen a néven és a megadott honlapcímen érhető el. 
Az Autizmus Szakmai Egyesületről lásd cikkünket az Esőember 2001. V. éfv. 2. számában, amely letölthető itt is 
4A linkgyűjtemény letölthető itt