Ragyogj kéken Szabadság-szobor!

Az AOSZ által szervezett esemény
Helyszín: Budapest, Gellérthegy
Szervező: Autisták Országos Szövetsége

Idén a Szabadság-szobor ragyog kéken Budapesten,
az Autizmus Világnapján!

 

Az Autisták Országos Szövetsége az Autizmus Világnapja alkalmából, a hagyományoktól eltérően a Parlament kupolája helyett idén a szintén Budapest jelképének számító Gellért-hegyi Szabadság-szobrot világítja kékre április 2-án.

Több tagszervezet is csatlakozik a nemzetközi Light It Up Blue!, vagyis “Ragyogj kéken!” mozgalomhoz. Ennek lényege, hogy az egyes városokban a jellegzetes épületek kék színű világítást kapnak, hogy felhívják a figyelmet az autizmusra, melynek jelképes színe a kék.

A budapesti rendezvényen azonban, az évek óta fennálló hagyományoktól eltérően idén először, a Parlament kupolája helyett, Kisfaludi Strobl Zsigmond alkotásának, a Gellért-hegyi Szabadság-szobornak a kivilágítására kapott engedélyt a szülőszövetség.

Az Autisták Országos Szövetsége ezért arra kéri azokat az érdeklődőket, akik a Parlament kupolájának kékre világítására várakoznának, hogy ezúttal látogassanak el a Gellért-hegyhez és tekintsék meg, ahogy először kékbe borul a Szabadság-szobor!

Szolidaritását fejezi ki az autista emberekkel az Emberi Erőforrások Minisztériuma is oly módon, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériumának központi épülete (1054 Budapest, Akadémia utca 3.) kivilágításával csatlakozik az Autisták Országos Szövetségének “Ragyogj kéken!” kampányához.