Helyi Esélyegyenlőségi Programokhoz kapcsolódó munkatalálkozó Szekszárd

Akció, kampány (hálózatosodás)
Vissza az eseményekhez
Helyszín: Babits Mihály Kulturális Központ, 7100 Szekszárd, Szent István tér 10.
Szervező: AOSZ, Esőmanók Egyesület

Az autista személyek és családjaik életében az egyik legégetőbb probléma az autizmus szempontú akadálymentesítés, a speciális szükségletek és a szakmai ismeretek hiánya a szolgáltatásokban, intézményekben. Most van lehetőségünk lépéseket tenni ennek megváltoztatásáért!

 

A 2003. évi CXXV. az egyenlő bánásmódról szóló törvény értelmében minden önkormányzatnak rendelkeznie kell Helyi Esélyegyenlőségi Programmal, mely tartalmazza többek között az autizmus területén szükséges intézkedéseket is.

Ha nem jelezzük a szükségleteinket, igényeinket a helyi önkormányzatok felé, akkor előreláthatólag nem fog növekedni az autizmus-specifikus szolgáltatások száma.

Minden tagszervezetünk számára személyes segítséget szeretnénk nyújtani annak érdekében, hogy a helyi szükségletekhez igazodó javaslatait be tudja adni az illetékes Önkormányzathoz a jelenleg folyó felülvizsgálatok során.

Nem elég ismerni a problémát, hanem jó időben, jó helyen és jól kell azt ismertetnünk! Az AOSZ nemcsak jogi, szakmai és módszertani segítséget, hanem az országos, egységes fellépést is szeretné megvalósítani, hogy a közös igényekből valós helyi eredmények is szülessenek! Mi úgy készülünk a munkatalálkozókra, hogy a helyi önkormányzathoz benyújtandó javaslataitokhoz minden segítséget meg tudjunk adni.

 

Kérjük, hogy a szervezés, és a közös munkához szükséges dokumentáció előkészítése érdekében mihamarabb jelezzék részvételi szándékukat a szervezetfejlesztes@esoember.hu címen.

 

Ez egy országos méretű, hosszú ideje megoldásra váró probléma. Nagyon készülünk, nagyon várjuk a közös munkát!