TÁMOGASSA ADÓJA 1%-ÁVAL AZ AUTISTA EMBEREKÉRT DOLGOZÓ CIVILEKET!

Ön döntött már? Minden segítség, minden forint számít!

 

  • Nemzetközi előfordulási gyakorisági adatok szerint minden 68. ember, vagyis mintegy 147.000 ember autista! 
  • A diagnózisok növekvő száma ellenére azonban ma csak alig néhány ezer ember tud élni a szakemberek nyújtotta segítséggel.
  • Az autista emberekért dolgozó civil szervezetek nagy többsége érintett szülők kezdeményezésére és összefogására jött létre.
  • Ma Magyarországon 600 autista ember részesül szociális intézményi ellátásban, közülük 320 személyt civil szervezetek, főként az Autista Majorságok Hálózatának szervezetei látnak el, ahol szükségleteiknek megfelelő, autizmus-specifikus környezetben és támogatás mellett élnek autista társaink.
  • Az autista személyek biztonságos életre, befogadó közösségre vágynak.
  • Ahogy mindenki más, ők is szeretnének értékes munkát végezni, értelmes életet élni, elfogadottá válni, ehhez azonban az ÖN segítségére is szükség van!

Most adóbevallásával segíthet: adományozza adója 1%-át az autista személyeket ellátó szervezeteknek!

Az Autisták Országos Szövetsége adószáma: 19025915-1-41

 

 

Találd meg a lakóhelyedhez közeli szervezeteket!

Miben tudsz segíteni?

Mit kell tennem? Hogyan nyilatkozhatok az adóm 1%-áról?

Mit kell tennem? Hogyan nyilatkozhatok az adóm 1%-áról?

Személyi jövedelemadója 1%-áról a kiválasztott, autistákért dolgozó civil szervezet, vagy az Autisták Országos Szövetsége részére az 16SZJA számú bevallás részét képező önálló EGYSZA lapon, vagy az erre a célra kialakított EGYSZA jelű önálló nyomtatványon rendelkezhet.

A rendelkező nyilatkozatok beadási határideje:
Ha ön a jövedelemadó bevallásával egy időben kíván a felajánlott 1%-ról nyilatkozatot tenni, akkor az önre vonatkozó bevallási határidőben beadandó bevallásban teheti meg, az EGYSZA bevallási lapon.

Személyi jövedelemadó bevallási határidők:

  • A NAV március 15-ig az adózó kérésére elkészíti a magánszemély adóbevallását, amit postai vagy elektronikus úton kap meg, érhet el. A NAV által elkészített bevallásnál is az EGYSZA jelű önálló nyomtatványon rendelkezhet adója 1+1 %-ról. A bevallás elfogadásának és benyújtásának végső határideje 2017. május 22-e. (az 1%-os nyilatkozat legkésőbb május 20-ig külön is leadható!*)
  • egyéni vállalkozók (áfa fizetésre kötelezett őstermelők, magánszemélyek, EVA és KATA hatálya alá bejelentett egyéni vállalkozók): 2017. február 27. (az 1%-os nyilatkozat legkésőbb május 20-ig külön is leadható!*)
  • önadózók esetében: 2017. május 22. (az 1%-os nyilatkozat legkésőbb május 20-ig külön is leadható!*)

Ha a bevallásától függetlenül szeretne rendelkezni adója 1%-ról, akkor azt az EGYSZA adatlap kitöltésével és legkésőbb május 20-ig*, az adóhatósághoz való eljuttatásával teheti meg. A kitöltött EGYSZA nyomtatvány postán vagy elektronikus úton is (ügyfélkapun keresztül) eljuttatható az adóhatósághoz.

Ha önnek munkáltatója készíti el és nyújtja be adóbevallását, az EGYSZA jelű nyilatkozatot legkésőbb május 10-ig, lezárt borítékban adhatja át munkáltatójának, vagy 2017. május 20-ig* papír alapon vagy elektronikusan közvetlenül juttathatja el a NAV-nak.

 

* FIGYELEM! Az adóbevallási határidő és az „SZJA 1%”-ról szóló törvényben a nyilatkozat eljuttatására megjelölt végső határidő nem egyezik! Javasoljuk, hogy adóbevallását legkésőbb 2017. május 20-ig (szombat) adja postára, ha lehet inkább 19-ig (péntek).

1996. évi CXXVI. törvény a személyi jövedelemadó meghatározott részének az adózó rendelkezése szerinti felhasználásáról
„5.§ (1) A magánszemély a rendelkező nyilatkozatot - függetlenül a személyi jövedelemadó megállapításának és bevallásának módjától - az adóévet követő év május 20-ig juttathatja el az adóhatósághoz. E határidő elmulasztása jogvesztő.”

Partnereink

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Rólunk

Az Autisták Országos Szövetségét (AOSZ) szülők alapították 1988-ban Autisták Érdekvédelmi Egyesülete néven. Az azóta eltelt több, mint huszonöt éves működés során az AOSZ meghatározó szereplője lett az autista emberek és családjaik érdekvédelmének. Az AOSZ ma már 91 szervezetet egybetömörítő országos ernyőszervezetté nőtte ki magát.   Tudjon meg többet az autizmusról.   Kövesse Facebook oldalunkon a legfrissebb híreket.     egyszazalek_cover