Támogassa adója 1%-ával az autista emberekért dolgozó civileket!

Ön döntött már? Minden segítség, minden forint számít!

  • Magyarországon, becslések szerint minden 100. ember, azaz mintegy 100 ezer ember autista! 
  • A tapasztalatok azt igazolják, hogy százezerből csak alig néhány ezer ember él a szakemberek nyújtotta segítséggel, a többiek megfelelő és őket érintő információ hiányában magányosan küzdenek környezetükkel. 
  • Az autista emberért dolgozó civil szervezetek nagy többsége érintett szülők kezdeményezése, összefogása.
  • Óriási nélkülözések mellett küzdenek a gyerekeikért, sorstársaikért, egy toleránsabb, megértőbb Magyarországért.
  • Csak társadalmi összefogással valósulhat meg, hogy minden autista ember megfelelő ellátásban részesüljön! 

 

Ezért az ÖN segítségére is szükség van!

 

Most az adóbevallásával segíthet: 

adományozza adója 1%-át az autistáknak!

Az Autisták Országos Szövetsége adószáma: 19025915-1-41

Találd meg a lakóhelyedhez közeli szervezeteket!

Miben tudsz segíteni?

Mit kell tennem? Hogyan nyilatkozhatok az adóm 1%-áról?

Személyi jövedelemadója 1%-áról a kiválasztott, autistákért dolgozó civil szervezet, vagy az Autisták Országos Szövetsége részére az 1553 számú bevallás részét képező önálló EGYSZA lapon, vagy az erre a célra kialakított 15 EGYSZA jelű önálló nyomtatványon rendelkezhet.

A rendelkező nyilatkozatok beadási határideje:

Ha ön a jövedelemadó bevallásával egy időben kíván a felajánlott 1%-ról nyilatkozatot tenni, akkor az önre vonatkozó bevallási határidőben beadandó bevallásban teheti meg, az EGYSZA bevallási lapon.

 

Személyi jövedelemadó bevallási határidők: 

• egyszerűsített adóbevallást választók esetében: 2016. február 15.  (az 1%-os nyilatkozat legkésőbb május 20-ig külön is leadható!) 

• egyéni vállalkozók (áfa fizetésre kötelezett őstermelők, magánszemélyek, EVA és KATA hatálya alá bejelentett egyéni vállalkozók): 2016. február 25. (az 1%-os nyilatkozat legkésőbb május 20-ig külön is leadható!) 

• önadózók esetében: 2016. május 20. (az 1%-os nyilatkozat legkésőbb május 20-ig külön is leadható!)

 

Ha a bevallásától függetlenül szeretne rendelkezni adója 1%-ról, akkor azt a 15EGYSZA adatlap kitöltésével és legkésőbb május 20-ig, az adóhatósághoz való eljuttatásával teheti meg. A kitöltött 15EGYSZA nyomtatvány postán vagy elektronikus úton is (ügyfélkapun keresztül) eljuttatható az adóhatósághoz.

 

Ha önnek munkáltatója készíti el és nyújtja be adóbevallását, a 15EGYSZA jelű nyilatkozatot legkésőbb május 10-ig, lezárt borítékban adhatja át munkáltatójának, vagy 2016. május 20-ig papír alapon vagy elektronikusan közvetlenül juttathatja el a NAV-nak.

 

1996. évi CXXVI. törvény

a személyi jövedelemadó meghatározott részének az adózó rendelkezése szerinti felhasználásáról

„5.§ (1) A magánszemély a rendelkező nyilatkozatot - függetlenül a személyi jövedelemadó megállapításának és bevallásának módjától - az adóévet követő év május 20-ig juttathatja el az adóhatósághoz.”

 

 

 

Partnereink

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Rólunk

Az Autisták Országos Szövetségét (AOSZ) szülők alapították 1988-ban Autisták Érdekvédelmi Egyesülete néven. Az azóta eltelt több, mint huszonöt éves működés során az AOSZ meghatározó szereplője lett az autista emberek és családjainak érdekvédelmének. 3439 egyéni tagot és 87 szervezetet egybetömörítő országos ernyőszervezetté nőtte ki magát.   Tudjon meg többet az autizmusról.   Kövesse Facebook oldalunkon a legfrissebb híreket. egyszázalék_fb