Szavazz ránk és oszd meg ismerőseiddel, hogy intézményünk bekerüljön az AUTIZMUSBARÁT ISKOLÁK közé! Kattints a linkre és a megosztás gombra! Minden szavazat számít! Határidő: március 31! Köszönjük!

 

VAFI Vargahegyi Autista Alapfokú Fejlesztő Iskola

3533 Miskolc, Csermőkei u. 2/a.

Az intézmény rövid bemutatkozása:

Iskolánk a Miskolci Autista Alapítvány Családi Otthon és Fejlesztő Központjából alakult át, működését jelenlegi formájában 2014-ben kezdte meg. A VAFI szakemberei autizmus specifikus eszközöket és módszereket használnak a fejlesztések során.
Tanulóink az ország különböző helyeiről érkeznek, nagyrészt “történelemmel” rendelkeznek, több intézményt megjártak. Autizmusukban általában súlyosan érintettek, amelyhez esetleg más fogyatékosság vagy betegség is társul. Munkánk során megtapasztaltuk azt, hogy a vizuális eszközök és az autizmus specifikus módszerek megnyugtatják őket, ezáltal kiszámítható és örömteli életet élnek.
Célunk megmutatni, hogy az autizmussal élő emberek is képesek professzionális segítséggel minél magasabb fokú önállóságra szert tenni. Kiemelten fontosnak tartjuk a biztonságos, bejósolható környezet megteremtését és figyelembe vesszük az egyéni sajátosságokat és igényeket. Teamban dolgozunk (több intézményrész együttműködése), valamint a szülők és szakemberek együttműködését elősegíteni kívánjuk.
Tanulóink közül többen részt vesznek a MOHA művészetterápiás programjában, melynek eredményei az Autistic Art, valamint a MAACRAFT termékei között megtalálhatók. Az Alapítvány Palánta Projektjében a terápiás kert adta lehetőségeket tanulóink kihasználhatják.

Szülői ajánlás:

„Negyedik éve jár Márton fiam a Miskolci Autista Alapítvány “VAFI” Vargahegyi Autista Alapfokú Fejlesztő Iskolába, sok türelemmel és odaadással olyasmit értek el az iskola pedagógusai nála, amit máshol évekig nem. Újra képes leülni, rajzolni, feladatlapokat megoldani.
Sokat fejlődött, amióta ebbe az iskolába jár. Mindez a Márton fiam esetében nagy odaadást, szaktudást és elkötelezettséget követelt. Mindig örömmel megyünk iskolába, amellett, hogy autizmus specifikus szaktudással rendelkező pedagógusok veszik körül, otthonos, meleg légkörben zajlik minden nap a fejlesztés, oktatás.
Úgy gondolom feltétlenül méltó a címre, mindenképpen ajánlom az autibarát iskola cím elnyerésére.”

” Tamás fiam 23 éves és már 6. éve foglalkoznak vele a Miskolci Autista Alapítvány szakemberei. Az előző időszakban komoly problémáink voltak a közoktatásban biztosított intézményekben, iskolákban. Tamás nem tudott beilleszkedni, az iskola tanterve nem vette figyelembe az ő sajátos igényeit. Komoly viselkedési problémák adódtak abból, hogy az órákon unatkozott, nem tudták lekötni, megfelelően foglalkoztatni. Mióta az alapítvány által működtetett Fejlesztő Iskolában foglalkoznak vele a viselkedési problémák megszűntek, hangulata jó, kiegyensúlyozott. Sokat fejlődött, figyelmesebb, érdeklődőbb. Úgy gondolom, hogy ennek oka a személyre szabott, egyéni fejlesztés, amit jelenleg ez az iskola biztosít számára.”

1.-kép

 

2.-kép

 

 

Ha szeretne erre az intézményre szavazni, kérem az alábbi gombra kattintson!