Szavazz ránk és oszd meg ismerőseiddel, hogy intézményünk bekerüljön az AUTIZMUSBARÁT ISKOLÁK közé! Kattints a linkre és a megosztás gombra! Minden szavazat számít! Határidő: március 31! Köszönjük!

 

Telepy Károly Testnevelési Általános Iskola és Gimnázium

1096 Budapest, Telepy u. 17.

Az intézmény rövid bemutatkozása:

Iskolánk, a Telepy Károly Testnevelési Általános Iskola és Gimnázium 2011. óta látja el autizmus spektrum zavarral élő gyermekek integrált nevelését és oktatását. Ahhoz, hogy az iskola fogadni tudja a tanulókat szükség volt egy fejlesztő helyiség kialakítására, állandó gyógypedagógus és képzett pedagógiai asszisztens folyamatos jelenlétére, valamint a többségi pedagógusok felkészítésére, továbbképzésére és érzékenyítésére. A program a TÁMOP 3.4.2 projekt keretein belül valósulhatott meg. Jelenleg három tanulót foglalkoztatunk, két gimnazista és egy általános iskolás fiút. A tanulók a társaikkal együtt látogatják a tanórákat, részt vesznek iskolai és iskolán kívüli programokon, házi és kerületi versenyeken. A számukra kialakított tanterem az iskola csendesebb részén található, otthonosan berendezett, így ott a gyerekek igény szerint eltölthetik szabadidejüket, kikapcsolódhatnak, pihenhetnek. A szoba az állandóságot és biztonságot hivatott számukra biztosítani az iskola folyamatosan változó, nyüzsgő életében. Intézményünkben egyedülálló tevékenység folyik olyan szempontból, hogy a gyerekekkel foglalkozó két szakember egész nap, a tanítási időben és a tanítási időn kívül is segíti a tanulókat, hogy boldoguljanak az iskolai életben. A szoba számítógépekkel felszerelt, így a tanulók használni tudják azokat az iskolai feladataikhoz, anyaggyűjtéshez, de játékokkal is játszhatnak. A szabadidő hasznos eltöltését könyvek, társasjátékok és fejlesztő játékok segítik. 

Szülői ajánlás:

„Azért választottuk Pistinek a Telepy Iskolát, mert a nyílt napokon megtapasztalhattuk, hogy az iskolában minden feltétel adott az SNI-s gyerekek integrálásához. Az iskolai közösség elfogadja, és befogadja az eltérő fejlődési normákat mutató kisdiákokat. Pedagógusokkal folytatott beszélgetések során egyértelművé vált számunkra, hogy tudják mit jelent “autizmussal élni”, és biztosak lehettünk abban, hogy ebben az intézményben minden támogatást megkap a gyermek, ami a fejlődéséhez szükséges.”

Telepy Károly Bp 1

 

 

Ha szeretne erre az intézményre szavazni, kérem az alábbi gombra kattintson!