Szavazz ránk és oszd meg ismerőseiddel, hogy intézményünk bekerüljön az AUTIZMUSBARÁT ISKOLÁK közé! Kattints a linkre és a megosztás gombra! Minden szavazat számít! Határidő: március 31! Köszönjük!

 

Szivárvány Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola és EGYMI

8800 Nagykanizsa Rózsa utca 9.

Az intézmény rövid bemutatkozása:

 Az intézményben 1995-ben szülői kezdeményezésre jött létre az autista csoport. A csoport létszáma 12 fő, ebből 4 lány. Rajtuk kívül az intézmény általános isolai részén 3 fő, speciális szakiskolai részén 1 fő autizmussal élő gyermek tanul integráltan. A gyerekekkel 3 gyógypedagógus és 1gyógypedagógiai asszisztens foglalkozik. Minden évben kirándulást szervezünk, ahol a gyerekek szüleikkel együtt vesznek részt. A dolgozók autizmus szempontú képzései: 1 fő gyógypedagógus autizmus spektrum zavarok pedagógia szakirány, 1 fő autizmus specifikus ismeretek a korai fejlesztésben.

Szülői ajánlás:

„A nagykanizsai Szivárvány EGYMI autista csoportja már 1995 óta működik. Nagy tapasztalatuk van az autizmussal élő gyermekek ellátásában. A csoport vezetője autizmus spektrum zavarok pedagógiai végzettséggel rendelkezik, és a szakmai ajánlásoknak megfelelően nagy elhivatottsággal irányítja a szalmai munkát. Rajta kívül még 2 gyógypedagógus és 1 gyógypedagógiai asszisztens segít. A csoportnak teljesen elkülönített tere van, ahol szintén érvényesülnek az autizmus specifikus szempontok. A gyerekek oktatása, fejlesztése egyénre szabott.”

 

Szivárvány EGYMI 1

 

Szivárvány EGYMI 2

 

 

Ha szeretne erre az intézményre szavazni, kérem az alábbi gombra kattintson!