Szavazz ránk és oszd meg ismerőseiddel, hogy intézményünk bekerüljön az AUTIZMUSBARÁT ISKOLÁK közé! Kattints a linkre és a megosztás gombra! Minden szavazat számít! Határidő: március 31! Köszönjük!

 

Sári Gusztáv Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

4183 Kaba Kossuth u.2.

Az intézmény rövid bemutatkozása:

 A Sári Gusztáv Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola befogadó, gyermek- és élményközpontú, esélyteremtő iskola. Intézményünk törekszik a korszerű nevelési és oktatási módszerek alkalmazására, a testi-lelki harmónia megteremtésére. Kiemelt feladatnak tekintjük az eltérő képességű tanulók megsegítését, fejlesztését. Napi munkánk során az egyéni eltérésekhez és haladási ütemhez alkalmazkodó differenciálást valósítunk meg. Tanórán és tanórán kívül is segítjük tanulóink optimális fejlesztését. Az autizmussal élő gyermekek integrált oktatása és nevelése a többségi pedagógusok számára is fokozott terhelést jelent. Ezt könnyítjük olyan beszélgetésekkel, ahol a szakemberek, pedagógusok, intézményvezetők illetve az autista gyerekek szülei is részt vesznek. A kulcs az alkalmazott oktatási módszerben, az oktatásszervezés rugalmasságában, az autista gyermek megértésében, világának elfogadásában rejlik. Iskolánkban 5 autista tanuló van. Egyéni fejlesztésük 2 csoportban történik. Az 1., 2. és 3. osztályos tanulók 5, míg a 4. és 6. osztályos tanulók 5,5 óra fejlesztő foglalkozáson vesznek részt délutánonként. A velük foglalkozó gyógypedagógus az Autista Alapítvány által szervezett tanfolyamot is elvégezte, elméleti és gyakorlati ismereteit bővítve az autizmussal élő tanulók inkluzív neveléséről, oktatásáról. Autista tanulóink is szívesen vesznek részt iskolánk közösségi programjain, akár szüleikkel együtt (sportnap, gyermek- és családi nap, osztálykirándulás, iskolai rendezvények, ün

Szülői ajánlás:

,,Gyermekük Nimród 10 éves 4. osztályos autista gyermek. Nagyon szerencsésnek mondhatjuk magunkat abból a szempontból, hogy a helyi városi iskola befogadó intézmény. Amikor bekerültünk az iskolába egy előzetes megbeszélésen, a pedagógusokat, intézményvezetőket, az autista gyermeket nevelő szülőket illetve a kortárs szülőket is megfelelő módon felkészítették az autista gyermekek befogadására. Nagyon fontosnak tartom az integrációt. E mellett meg van a lehetősége, hogy a gyógypedagógussal egy „saját kuckóba” elvonulva, hasonló sortársaival kis csoportban is foglalkozzanak velük, egyéni bánásmódban részesülhessenek, együtt lehessenek, elvonulhassanak a maguk kis világába. Itt közös programokat szervezhessenek. Nagyon szívesen veszünk részt az iskolai és az osztályprogramokon. Nagyon jó, hogy a szülők is részesei lehetnek ezeknek a programoknak. Közös élményeket szerezhettünk a sport-és családi napokon, kerékpártúrákon, osztálykirándulásokon, mikulás délutánokon, farsangokon, anyák napján.”

 

 

 

 

Ha szeretne erre az intézményre szavazni, kérem az alábbi gombra kattintson!