Szavazz ránk és oszd meg ismerőseiddel, hogy intézményünk bekerüljön az AUTIZMUSBARÁT ISKOLÁK közé! Kattints a linkre és a megosztás gombra! Minden szavazat számít! Határidő: március 31! Köszönjük!

 

Montágh Imre Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Készségfejlesztő Speciális Szakiskola, EGYMI

2100 Gödöllő, Dobó Katica u. 2.

Az intézmény rövid bemutatkozása:

113 SNI gyermekből 13 osztályban 21 autista gyermek oktatását-nevelését végezzük.
Megvalósítunk osztálytermi-differenciált, kiscsoportos-babzsákos, és egyéni autizmus-specifikus fejlesztő órákat, biztosítjuk az integrált szabadidőt, főleg a sport területén.
A szülőkkel való kapcsolatot az iskola szülőiből szerveződött alapítvány és igen aktív szülőcsoport szervezi. Havonta tartott összejöveteleiken, szakmai napjaikon pedagógusaink is rendszeresen részt vesznek. A szülőket mindig várjuk ünnepségeinkre, főleg a bensőséges évzáróra.
A tantestület 6 tagja szerez folyamatosan a szakterületen többféle képzést és tapasztalatot a Bárczin, az Autizmus Kutatócsoportnál, az FSZK-nál és a Korai Fejlesztő Központban.
A személyes odafordulás és folyamatos szülő-nevelő konzultáció mellett a legmegfelelőbb közeg, napirend biztosítása és az AAK eszközök beállítása, használata jelenti az autizmus-specifikus egyéni bánásmód megvalósulását.
Kedvező az érintett családoknak, hogy a korai fejlesztéstől az óvodán át, az iskolában végigkísérjük őket, melynek végén szakmát is szerezhetnek. Idén egy tankötelessége végére érő autista gyermekünk a könyvtárban segíti munkánkat.
Sikeresen mozgatjuk meg a városban a legtöbb főt az évi kétszeri futóversenyen, a VASAS kosárlabdacsapat rendszeres mérkőzésre bekísérői vagyunk, idén ötödször rendezzük meg a Hilton Szálloda szponzorálásában a város iskolái közötti egyetlen integrált sportversenyt.
Minden tanév végén 8 napos táborozáson veszünk részt.

Szülői ajánlás:

„Ajánlásként egy tavalyi levelem:
“Azt éreztem, hogy szívesen hagyom itt Tomit, mert jó helyen van. Maximális odafigyelést kapunk. Jöttek az ünnepek, látogatók, koncert, Tomi hogy fog ott részt venni, mi lesz vele? Semmi nem volt. Mindig volt ember, aki kiment vele, vagy mellé ült, hogy ne féljen. És aztán már nem is kellett kimenni. Nem kellett magyarázni.
Lenyűgöz, hogy mindennek megadjátok a módját. A programok – magas színvonalúak. A törődés, az odafigyelés, a nem sajnált idő, a sok mosoly – őszinte. Az ünnepi készülődés – igazi. Arról nem beszélve, amik Tomival történtek az év alatt. Csak a szavalóversenyt említem. Tomi elmondott egy verset a szavalóversenyen! Hihetetlen. A sportversenyek. Ahogy ezeket a kivételes gyerekeket hozzásegítitek a küzdelem és a győzelem átéléséhez. Mert az ő győzelmük a legnagyobb győzelem.
Az évzáró, az nem évzáró volt, hanem egy óriási élmény. Szeretet.
A Montágh, meg a legjobb hely, ahová kerülhettünk.”

Gödöllői Montágh Imre 1

Gödöllői Montágh Imre 2

 

Ha szeretne erre az intézményre szavazni, kérem az alábbi gombra kattintson!

Az eddig leadott szavazatok száma: