Szavazz ránk és oszd meg ismerőseiddel, hogy intézményünk bekerüljön az AUTIZMUSBARÁT ISKOLÁK közé! Kattints a linkre és a megosztás gombra! Minden szavazat számít! Határidő: március 31! Köszönjük!

 

Gennaro Verolino Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Készségfejlesztő Szakiskola és Kollégium

1121 Budapest, Hegyhát út 19.

Az intézmény rövid bemutatkozása:

 Az Általános Iskolában jelenleg 26 autizmussal élő gyermek szegregált oktatását látjuk el négy csoportban. A strukturált tanítás elvei alapján dolgozunk, a gyerekeknek egyéni tanmenet alapján haladnak, nagy hangsúlyt fektetünk a kommunikáció (AAK módszerek, táblagépen futó applikációk) és szociális megértés fejlesztésére, vizuális támogatásra. Szülőcsoportunk van, gyakran hívunk meg szakembereket. A pedagógusok egy része elvégzett több továbbképzést, mások jövőre végeznek Autizmus szakirányon.

Szülői ajánlás:

„Kisfiam a 2A szegregált autista osztályának tanulója. Mi nagyon szeretjük az iskolát, a légkört, a hangulatot, a helyszínt, és azt gondolom, hogy kisfiam nagyon jó helyen van. Az iskolában minden gyermeknek egyedi tanterve van. A gyerekeket részletes napirend segíti, illetve az osztály és a környezet is részletes folyamatábrákkal van kiegészítve, amelyeket itthonra is átvettünk. Összességében azt tapasztalom, hogy a pedagógusok elhívatottak és naprakészek a különböző módszerekkel kapcsolatban.”

Gennaro 1

 

 

 

Ha szeretne erre az intézményre szavazni, kérem az alábbi gombra kattintson!

↓