Szavazz ránk és oszd meg ismerőseiddel, hogy intézményünk bekerüljön az AUTIZMUSBARÁT ISKOLÁK közé! Kattints a linkre és a megosztás gombra! Minden szavazat számít! Határidő: március 31! Köszönjük!

 

Bocskai István Református Oktatási Központ Általános Iskolája

2314 Halásztelek, II. Rákóczi Ferenc utca 17.

Az intézmény rövid bemutatkozása:

 Intézményünk az alapítás évét követő tanévtől integrált iskolaként működik. Autista tanulóval 7 évvel ezelőtt kerültünk kapcsolatba, ő jelenleg 6. osztályos tanuló nálunk, már minden tanórán a társaival együtt vesz részt. Rajta kívül 2 autista gyermekünk van még, egyikük második osztályos, másikunk első osztályos. Mindketten jelenleg magántanulók, heti 10 órában foglalkoznak velük tanító nénik, ezen felül pedig a Magyarországi Református Egyház Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény Fejlesztő Nevelés-oktatást Végző Általános Iskola, Óvoda és Pedagógiai Szakszolgálat munkatársai foglalkoznak velük: fejlesztésüket ők biztosítják. Az intézmény minden közösségi programjára kiemelten hívja az autista gyermeket nevelő családokat, akik nagyon szívesen részt is vesznek ezeken (Családi Nap, Családi Istentiszteletek a helyi templomban, Anyák napi ünnepségek, iskolai megemlékezések, verselés a Költészet Napján). Az intézményünknek jelenleg még nincs olyan pedagógusa, aki részt vett volna valamilyen autistákkal kapcsolatos képzésen.

Szülői ajánlás:

„Csilla lányom harmadszor első osztályos. Az első két év tapasztalatai után nem is gondoltam, hogy valaha gyermekem elvégzi az első osztályt, ám most a heti 10 órájára és a fejlesztésekre, ha nem is mindig nagy örömmel, de jár. Már érdeklődik a betűk és a számok iránt, szeret olvasni és büszke arra, ha valamit önállóan elolvashat nekünk. Nagyon hálás vagyok az intézménynek a befogadásért. A lányommal foglalkozó két pedagógus Imre Zsuzsanna (matematika) és Szűcs- Nagy Judit (magyar nyelv-és irodalom), nagyon lelkiismeretesen és nagy-nagy türelemmel végzik a munkájukat, nagyon jól kezelik kislányom hangulatváltozásait és amikor nem mutat hajlandóságot az együttműködésre, akkor sem adják fel.”

“Botond fiam második osztályos, magántanuló. Az első tanévtől kezdve Endrész Ildikó és Dubináné Szabó Viktória tanító nénik foglalkoznak Botival, a tanóráin kívül jár még fejlesztő foglalkozásokra, alapozó terápiára és pszichológusi megsegítésben is részesül. Nagyon nehezen kezdte meg a tanulmányait, eleinte nagy küzdelem volt a tanító néniknek a vele való foglalkozás. De mostanra már megismerték egymást, megtanultak együtt dolgozni és ami számomra a legnagyobb öröm, hogy a kisfiamat minden osztályprogramba bevonják a templomi szolgálatokra való felkészülésektől, a osztályt Családi Napi táncig. Már az osztálytársai is egyre jobban befogadják, amikor megérkezik hozzájuk, akkor nagy örömmel körbeveszik és kérdezgetik. Nagyon hálás vagyok a tanító néniknek és az intézménynek, azért, hogy befogadták gyermekemet és ilyen nagy szeretettel gondoskodnak róla, formálják, tanítják és nevelik.”

 

 

 

Ha szeretne erre az intézményre szavazni, kérem az alábbi gombra kattintson!