Segíts nekünk megtalálni a jó példákat, hogy ​elismerhessük őket!

Kedves Intézmények, Szavazók és Érdeklődők!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy lezárult a szavazás, az eredményeket erre a linkre kattintva lehet elolvasni.

Köszönjük, hogy részt vettek játékunkban!

Kérjük olvassák el a Játékszabályzatot, melyet a meghosszabított regisztrációs határidő miatt írtunk át!

 

Magyarországon becslések szerint minden 100. ember autista!​ Az autista gyermekek beilleszkedése az iskolába komoly feladat a gyermek, a család és az iskola számára egyaránt.​

Azaz minden 100. gyereknek az átlag​os​tól eltérő szükségletei vannak az iskolákban. ​A családok és az oktatási intézmények együttműködése rendkívül fontos, a szakmai feltételek hiánya pedig valós probléma. Az iskolák gyakran nem ismerik a megoldásokat.

Gyűjtjük a jó példákat, hogy megmutathassuk őket: ÍGY IS LEHET! Ehhez a TE segítségedre is szükség van!Mit tudsz tenni? Ahhoz, hogy minden autizmussal élő teljes társadalmi életet élhessen, csak a közösség összefogásával lehetséges! Ehhez ÖN segítségére is szükség van!

Segíts nekünk megtalálni azokat az oktatási intézményeket, melyek ismerik és elismerik az autizmus spektrumzavarral élő gyermekek speciális oktatási szükségleteit, már tettek valamilyen lépést az autizmus specifikus oktatás megvalósítása érdekében.

A képlapozóban látható "Hajótöröttek" című írás elolvasható teljes terjedelmében ITT.

Küldj be egy jó példát, vagy oszd meg a már beküldötteket az ismerőse​i​ddel!

Miben tudsz segíteni?

További információk

Partnereink

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Rólunk

Az Autisták Országos Szövetségét (AOSZ) szülők alapították 1988-ban Autisták Érdekvédelmi Egyesülete néven. Az azóta eltelt több, mint huszonöt éves működés során az AOSZ meghatározó szereplője lett az autista emberek és családjainak érdekvédelmének. 3000 egyéni tagot és 83 szervezetet egybetömörítő országos ernyőszervezetté nőtte ki magát.