Brokés Judit

3 gyermekem közül ketten kaptak autizmus diagnózist, az ő révükön kerültem kapcsolatba ezzel a területtel. Véleményem, hogy a minél korábban megkezdett szemléletformálás óriási hatással lehet mind az érintettek, mind szűkebb-tágabb környezetük számára.
profil »

Dr. Aignerné Kisagócsi Ildikó

„Önmagában véve senki sem rút, vagy szép; rossz, vagy jó; jelentős, vagy tompa szellem; az ember értéke attól függ, hogy hisznek vagy kételkednek benne.” (Robert Musil)
profil »

Krausz Katalin

Két autizmussal élő fiatalember édesanyja vagyok, azért lettem autizmus spektrum zavarok pedagógiája szakos gyógypedagógus is. Márk Asperger szindrómás, egyetemista, matematika szakos. Barnabás autizmusában súlyosan érintett, nem beszélő, társuló epilepsziával élő fiatalember.
profil »

Mihala Tímea

Kiskamasz ikerfiaim vannak, egyikük autista. Iskolája mellett táncolni és énekelni is tanul. Úszásra jár, még olyan „igazi” barátja is van, sőt testvérére is gyakran féltékeny. Hiszek benne, hogy mássága ellenére képes megtalálni helyét a világban, ebben szülőjeként teljes mértékben támogatom.
profil »

Molnárné Bognár Éva

„Ha az egészséges emberek egy idegen lényektől hemzsegő bolygón találnák magukat, valószínűleg megrémülnének, nem tudnák, hogyan illeszkedjenek be, és bizonyára nehézséget jelentene számukra az idegen lények gondolatainak, érzéseinek, szándékainak megértése, valamint az, hogy hogyan reagáljanak megfelelően ezekre a dolgokra. Ilyen az autizmus.” Therese Joliffe
profil »

Pohánka Edit

Kisebbik fiam autizmussal él, ennek köszönhetően kezdtem el foglalkozni a spektrum zavar mélyebb megismerésével, és célom a lehetőleg minél szélesebb körű megismertetése. Alapítványunk elnökeként, legfontosabb feladatomnak tartom az autizmussal érintett családok támogatásának megszervezését.
profil »

Takács Melinda

„Ha az ember nem tudja, mi az, amit lát, az ugyanolyan, mintha egyáltalán semmit sem látna.” (Naoki Higashida)
profil »

Törökné Bajusz Gyöngyike

„Nem vagyok autisztikus. Mindenekelőtt és elsősorban “ember”, “diák”, “gyerek” vagyok, aki autista. Ne keverd össze azt, hogy ki vagyok, a milyenségemmel. És kérlek, ne használd az autista szót elítélően vagy tapintatlanul. Én is megérdemlem, hogy tiszteljenek.”
profil »