Pohánka Edit

Két gyermekes büszke anya vagyok, kisebbik fiam autizmussal él. Ennek köszönhetően kezdtem el foglalkozni az autizmus spektrum zavar mélyebb megismerésével. Fő állásomban a Vas Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztály Egészségfejlesztési és Igazgatási Osztályának vezetője vagyok. Munkámból kifolyólag számos egészségfejlesztési programot szervezek valamennyi korosztály számára. Kiemelten foglalkozunk az iskolai egészségneveléssel, fiatalkorúak prevenciójával. Ennek köszönhetően közel áll hozzám az ifjúságsegítés, a fiatalok helyes életmódra való oktatása.

Autizmussal érintett szülőként mindig is különös motivációt éreztem arra, hogy az autizmussal élő gyermekek és családjaik mindennapi támogatását megszervezzem. Ennek okán fogtunk össze többen és 2015-ben megalapítottuk a PontMás Vas Megyei Autista Gyermekekért Alapítványt. Az Alapítvány mindennapi munkájával igyekszik támogatni a Vas megyei, autizmussal érintett családokat. Amellett, hogy rendszeresen szervezünk számukra programokat, az Autizmus specifikus gyógypedagógusokkal, egyéb szakemberekkel összefogva nagyban hozzájárulunk az autizmussal élő gyermekek sikeres oktatásához. Bár Alapítványunk viszonylag fiatalnak mondható, rövid és középtávú céljaink mellett, merünk nagyot álmodni a hosszú távú céljainkat illetőleg.

A munkám és alapítványi kötelezettségeim teljesítése mellett szüntelenül keresem az újabb lehetőségeket az autizmus spektrum zavar minél mélyebb megismerésére, valamint minél szélesebb körű megismertetésére. Ebből kifolyólag végeztem el az Autisták Országos Szövetsége által szervezett animátor képzést. Animátorként is célom, hogy minél többen ismerjék meg ennek a spektrum zavarnak a jellemzőit, segítve ezzel az autizmussal élők társadalmi elfogadását.

Elérhetőségeim:
e-mail: edit.pohanka@freemail.hu
telefonszám: +36209748679

 

« vissza az animátorokhoz