Dr. Aignerné Kisagócsi Ildikó

„Önmagában véve senki sem rút, vagy szép; rossz, vagy jó; jelentős, vagy tompa szellem; az ember értéke attól függ, hogy hisznek vagy kételkednek benne.”
(Robert Musil)

Egy különleges érzelem- és lelkivilággal élő csodálatos, szeretetreméltó „atipusos” autizmussal élő fiatalember édesanyjaként szükségesnek tartom a mai rohanó életünkben, hogy egy pillanatra a hozzá hasonló világban élő, a napi egyszerű teendők során is korlátokba ütköző sorstársairól és különleges helyzetükről beszéljek. Az elmúlt évek során tudatosult és megerősödött bennem egy elkötelezettség, mellyel küldetésként az autizmussal élők segítségére lehetnék a környezetükben lévők szemléletének formálásával, a társadalmi tudat alakításával. Az autizmus a hétköznapi léttől eltérő „másság”, melynek elfogadása azt jelenti, hogy képesek vagyunk tanulni másoktól, tudunk velük együttműködni; a megértés által megszűntetni a különbségeket és az előítéleteket. Amikor toleránsak vagyunk, úgy bánunk embertársainkkal, ahogyan mi is szeretnénk, hogy mások bánjanak velünk. Nem könnyű elnyerni egymás bizalmát, de a bizalom bizalmat szül. Egymásra figyelni fárasztó, de érdemes, hisz tanulságos.

Bízom benne, hogy a szemléletformálás által megtalálva a megfelelő egyéni „kulcsot” mind többen nyújtunk segítő kezet autizmussal élő társainknak, hogy a mindennapokban ez a közös út számukra is könnyebben és örömmel járhatóvá váljon.

Elérhetőségem:

e-mail: aignerne@citromail.hu

Rugalmas vagyok, de elsősorban Szeged és környéke elérhető számomra.

 

 

« vissza az animátorokhoz