AOSZ tagszervezet neve: 

Alapítvány az Autista Gyermekekért

(rövid név: ALAUTI)

Alauti (Medium)
Címe:   8800 Nagykanizsa, Szent Flórián tér 2.
Telefonszám:   06 30 238 5242
E-mail cím:   gya@freemail.hu
Elnök neve:   Győrfy Anikó
Honlap linkje:   http://alauti.hu/
Alapító okirat linkje:   
Facebook oldal linkje:   https://www.facebook.com/alapitvanyazautistagyermekekert/
   

 

Rövid bemutatkozás:

Az alapítványt 1995-ben hozták létre szülők azzal a céllal, hogy elősegítsék Nagykanizsa városában egy autista csoport létrehozását, mely megvalósult, s azóta is működik a Szivárvány EGYMI-ben. Az alapító szülők gyermekei azonban már kikerültek a csoportból, ezért a kuratóriumi tagok aktivitása is fokozatosan csökkent. Így több évnyi „szünet” után az alapítvány kuratóriumi tagságába új – autista kisgyermeket nevelő – szülők jelentkeztek. Az újjáalakuló kuratórium 2014-ben kezdte meg munkáját. Az alapítvány szükségesnek látja a városban és környékén élő érintett családok segítését, egymást ismerő közösséggé szervezését. Az alapítvány célja az autisták és családjaik érdekvédelme, társadalmi integrációjuk, esélyegyenlőségük, rekreációjuk elősegítése. Ezen célok elérése érdekében az elmúlt két évben a következő programokat valósítottuk meg:

Szakmai fórumot és társadalmi érzékenyítő programot szerveztünk a lakosság és érdeklődők számára. Az alapítvány alapításának 20. évfordulója alkalmából sajtónyilvános ünnepség. Minden évben családi hétvége, illetve képzés az alapítvány önkéntesei számára.

Információk gyűjtése, megosztása. Az AOSZ kiadványainak terjesztése. Kapcsolattartás, együttműködés az Autisták Országos Szövetségével és a többi társszervezettel. Nagyon jó kapcsolatot alakítottunk ki a szomszédos Horvátországban működő szervezettel, mellyel közös, határon átnyúló pályázatot nyújtottunk be az autizmussal élők és családjaik életminőségének javítása érdekében. Az illetékes állami, önkormányzati és civil szervezetekkel együttműködve részt veszünk az autista személyeket érintő intézkedések, jogszabályok véleményezésében és megvalósításában.

Büszkék vagyunk az Amerikai Kereskedelmi Kamara Alapítványa (AmCham Alapítvány) által 2014-ben támogatásra ítélt, „Mi leszek, ha 25 leszek” című pályázatra benyújtott projektötletünkre. Ez egy LEGO KLUB, melyben a gyerekek játékos módos ismerkedhetnek meg az egyszerű gépekkel és robotokkal.

 

Tagszervezet által nyújtott szolgáltatások (felsorolás):

  • KOCKA KLUB
  • KÖNYVTÁR
  • SZÜLŐKLUB
  • EGYÉNI TANÁCSADÁS

 

Egyéb fontos információ:

Mivel az alapítvány tekintetében tagság nem értelmezhető, ezt a jogviszonyt  ALAUTI Civil Társaság keretein belül biztosítja, mely meg fog egyezni az AOSZ gondozásában megalakított Társaság az autista emberek érdekeinek védelméért Civil Társaság működési rendjével.